Бъдещето на Панаира е от основно значение за българската държава

...
Бъдещето на Панаира е от основно значение за българската държава
Коментари Харесай

Икономическият министър: Бъдещето на Панаира е от основно значение за българската държава и индустрия

Бъдещето на Панаира е от главно значение за българската страна и промишленост, като всички, които имат градивни оферти за него, би трябвало да се включат в разговор. Това съобщи министърът на стопанската система, който пристигна на сесията на общинския съвет в Пловдив, с цел да показа позицията на страната по отношение на развиването на интернационалните панаир под тепетата, предава Trafficnews.

В речта си пред общинските съветници той сподели, че няма да визира собствеността на Панаира, защото за нея ще се произнесе различен държавен орган в лицето на съда.

По думите му не е толкоз значимо дали бъдещето на Панаира е обвързвано с публично-частно партньорство, дали е напълно държавен, а даже и напълно частен, по-големият въпрос е той да се направи по този начин, че да се върне образа му и той още веднъж да е врата за българската промишленост и индустрия.

Той даде образец от ревюто през 2022 година, когато е имало 200 изложители и 15 000 гости, в това време в Солун се е провело ревю в техния интернационален панаир, на  което е имало 1500 изложители и 210 000 гости.

Бъдещият разговор, в който страната ще взе участие ефективно дружно с всички, които имат връзка с него, трябва да се построи добра тактика, която да притегли интернационалните изложители, като се обърне внимание на високотехнологичния сегмент.

„ Този разговор би трябвало да се води от всички нас, без значение каква е собствеността и кой какви проценти има ”, сподели Богданов.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР