Бъдещето на Мерцедес във Формула 1 ще стане ясно през

...
Бъдещето на Мерцедес във Формула 1 ще стане ясно през
Коментари Харесай

"Мерцедес" решава бъдещето си във Формула 1 през февруари

Бъдещето на " Мерцедес " във Формула 1 ще стане ясно през февруари. Компанията към момента не е решила дали да продължи присъединяване си в спорта след края на този сезон. В общо следствие уеб страниците Autocar и RaceFans оповестяват, че на 12 февруари ще има среща на борда на шефовете на компанията " Даймлер ", която е притежател на " Мерцедес ". Има огромна възможност " Мерцедес " да остане в спорта единствено като снабдител на мотори (компанията към този момент има контракти с " Макларън " и " Уилямс " ), само че да се отдръпна от тима, който завоюва 6 трофеи при конструкторите и 6 при водачите от 2014 година насам. 

" Даймлер " обществено разгласи, че желае да понижи разноските си. Миналата година компанията регистрира много по-малка облага и разгласи, че възнамерява да освободи към 10 000 чиновници. Според Autocar задачата е  " Мерцедес " да спести 1,4 милиарда евро до края на 2022 и това ще стане посредством орязване на вложения и понижаване на разноските за заплати.  Компанията влага милиарди във Формула 1, откакто възроди тима си през 2010 година По-голямата част от инвестицията е върната посредством пари от спонсори, както и от наградния фонд на спорта. 

" Даймлер " би трябвало да реши скоро дали ще продължи да устоя тима, с цел да може при отдръпване новите притежатели да имат задоволително време да поемат контрола. " Мерцедес " още не е подписал и съглашението " Конкорд " сред тимовете за 2021 година, когато разпоредбите ще бъдат изменени. Тимът би трябвало да даде 9-месечно предупреждение, в случай че ще напуща Формула 1.

Евентуално отдръпване на " Мерцедес " от отбора може да докара до редица събития. Autocar и RaceFans потвърдиха информацията, че актуалният шеф на тима Тото Волф може да купи акциите дружно с милиардера Лорънс Строл, който се пробва да влага в " Астън Мартин ". Ако това се случи, отборът може да продължи да взе участие във Формула 1 под името " Астън Мартин " през 2021 година Строл е притежател на " Рейсинг Пойнт ", само че в случай че купи тима от  " Мерцедес ", се чака да продаде настоящия си отбор на милиардера от Беларус Дмитрий Мазепин, чийто наследник Никита е водач и към този момент направи проби във Формула 1.

Евентуално отдръпване на " Мерцедес " може да докара и до трансфер на Люис Хамилтън във " Ферари ". Шесткратният международен първенец има контракт с сегашния си отбор до края на сезона. Хамилтън към момента води договаряния с " Мерцедес ", само че в случай че компанията реши да спре да поддържа отбора, той може да премине във " Ферари " през 2021 година Още през предходната година Хамилтън удостовери, че се е срещал с президента на италианската компания Джон Елкан. Ако се стигне до договорка, британецът ще размени Себастиан Фетел във " Ферари ".

Междувременно, двукратният първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо съобщи, че е подготвен да се върне в спорта. Испанецът се отдръпна през 2018, само че счита, че може да се завърне през 2021.

" Не съм завършил с Формула 1. 2021 година е добра опция. Чувствам се пресен и подготвен, това е нещо, което ще опитам. Ще бъда по-силен и ще спечелвам, в случай че съм на вярното място. Имам толкоз огромна убеденост в себе си и знам, че би трябвало да спечелвам, в случай че всичко е както би трябвало ", сподели Алонсо. 

Той счита, че Хамилтън към момента има недостатъци, въпреки че завоюва 5 трофеи в последните 6 години. " Има недостатъци, които обаче никой не показва. Никой не натиска тези недостатъци. Ако изучавате сезоните на Люис, ще видите, че той стартира постепенно, само че никой не се възползва. Ще бъде хубаво да имам същинска борба с Люис. Може би слабостите му не са същински. Когато имаш добра кола, а противниците ти се блъскат между тях, усилваш разликата в класирането и всичко е умерено. Ако обаче водиш единствено с точка или изоставаш с 10, стресът е друг, грешките са разнообразни. Трябва да го забележим, когато е напрегнат ", съобщи още Алонсо.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР