Бъдещето на мениджъра на Манчестър юнайтед Оле Гунар Солскяр остава

...
Бъдещето на мениджъра на Манчестър юнайтед Оле Гунар Солскяр остава
Коментари Харесай

Среднощна среща засега остави Сослкяр начело на "Манчестър юнайтед"

Бъдещето на мениджъра на " Манчестър юнайтед " Оле Гунар Солскяр остава нестабилно след безапелационната и извършена незабавна среща сред ръководителите на клуба. Сбирката сред Борда на шефовете, която е приключила късно през нощта, не е довела до решение по какъв начин да се действа с мениджъра.

Солскяр получи освирквания от някои почитатели на " алените дяволи " след срещата.

" Юнайтед " загуби за пети път в последните седем мача и затвърди слабото си показване. Тимът е на 12 точки зад водача " Челси " след едвам 12 мача.

Усложнената обстановка беше допълнена и от Бруно Фернандеш, който изясни, че " футболистите не са знаели какво да вършат ". Според португалеца " Юнайтед " среща проблеми с тимове, които са нападателни и мощни в единоборствата.

Вратарят Давид Де Хеа също приказва след мача, наричайки загубата " срамна и смущаваща ". " Лесно е да виним мениджъра или щаба. Понякога просто става въпрос за играчите ".

" Работя за и с клуба "

След дуела Солскяр за следващ път изрази оптимизъм, че може да се оправи със обстановката. Норвежецът добави, че има вяра в себе си. Поражението беше посрещнато остро от почитатели и някогашни играчи на " алените дяволи ". Бившият защитник на отбора Рио Фърдинанд прикани Солскяр да бъде освободен.

" Продължавам да работя за клуба и с него. Имаме добра връзка, в случай че шефовете са решили, че нещо би трябвало да се случи, то тогава ще има диалог сред нас ", сподели Солскяр пред " Скай Спортс ".

" Винаги съм вярвал в себе си и в тима, просто сега сме в доста сложен миг. Вярвам, че можем да се върнем на прав път и да променим обстановката. Знам, че всеки един дава максимума си, само че ни липсват резултати ".

 Среднощна среща към този момент остави Сослкяр отпред на
© Reuters

Мениджърът изясни още, че схваща усложнението на почитателите. " Те постоянно са били невероятни, тъй че разбирам по какъв начин се усещат. Изживяваме сложни моменти, откогато сър Алекс напусна ".

Разговори със Зидан

Според водещи британски медии любимец за поста при освобождение на Солскяр е Зинедин Зидан. Още преди време французинът е имал диалози с клуба, само че все още " алените дяволи " не са създали стъпка, с цел да го ангажират.

По информация на " Скай спортс " Бордът на шефовете не е постигнал консенсус дали Солскяр би трябвало да бъде освободен и дали това е верният миг за промяна на мениджъра. Именно заради тази причина сега не се водят и диалози със Зидан.

Друг въпрос, който се разисква от ръководителите на клуба е неустойката на Солскяр. Норвежецът получава годишно 7.5 милиона паунда, като по-скъпоплатени от него във Висшата лига са Пеп Гуардиола, Юрген Клоп, Антонио Конте, който неотдавна пое " Тотнъм ", както и Томас Тухел, който взима 7.8 милиона.

Друг фактор, който съгласно пресата в Англия към момента бави вероятно уволняване е неяснотата в управлението. Настоящият изпълнителен шеф Ед Уудуърд напуща поста на 31 декември, а по последна информация той не желае да се ангажира с крайното решение.

Все още не е ясно кой ще наследи Уудуърд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР