Бъдещето на криптовалутите до голяма степен е в ръцете на

...
Бъдещето на криптовалутите до голяма степен е в ръцете на
Коментари Харесай

Криптопазарите очакват ключово решение на Комисията за ценните книжа на САЩ

Бъдещето на криптовалутите значително е в ръцете на регулатора, макар че те не са обект на неговия контрол. В случая обаче става въпрос за борсово търгувани фондове върху тях

Още по тематиката
Криптопазарите и през днешния ден са оцветени в алено
21 авг 2018
Рекорден срив на криптовалутите
14 авг 2018
Ethereum, Ripple и Bitcoin Cash стигнаха рекордно за 2018 година дъно
13 авг 2018
Може ли търсачката на Гугъл да планува цените на криптовалутите

Повечето поръчки за търсене алармират за повишаване в небосвод 1-2 седмици за Bitcoin
12 авг 2018 Четвъртък, 23 август, ще бъде съдбоносен ден за Bitcoin и цифровите валути като цяло. Тогава изтича крайният период, в който Комисията за скъпи бумаги и тържища в Съединени американски щати (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) би трябвало да реши дали да утвърди, или да откаже основаването на два борсово търгувани фонда (ETF), учредени въз основата на цената на Bitcoin. Искането за тях бе отправено от ProShares още през декември предходната година и до момента SEC отлагаше решението си, само че това не може да продължи и след 23 август.

Очакването на решение от американския борсов регулатор оказва мощно въздействие. При предходното отсрочване на 8 август котировките се сринаха внезапно, а в този момент има покачване заради очакванията за позитивно мнение. През последните часове Bitcoin нарастна внезапно с 5% до над 6650 $, което е най-високата стойност от две седмици насам. Ръст има и при всички други цифрови монети в топ 10.

Ще има ли цялостна заверка

Ако SEC разреши основаването на борсово търгувани фондове (ETF), учредени въз основата на цената на Bitcoin, това ще бъде най-важната крачка към цялостното узаконяване на търговията с криптовалути в Съединени американски щати. ETF са финансови принадлежности, структурирани като взаимните фондове, чиито акции се търгуват на фондовите тържища. Разликата е, че те следват представянето на избран показател от скъпи бумаги, цените на даден пазарен бранш или цените на артикули като нефт, злато и други В случая това ще бъдат криптовалутите. Купувайки дялове от фонда, вложителят действително не има биткойни, което понижава доста рисковете и прави покупко-продажбите по-бързи, сигурни и евтини.

Още искащи

Втората по величина борсова група в света - Intercontinental Exchange (ICE), която има и Нюйоркската фондова борса (New York Stock Exchange, NYSE), разгласи наскоро, че възнамерява услуги за търговия и вложения с цифрови валути. Целта е цифровите пари да станат наличен актив за институционалните вложители и потребителите.

В известието на Intercontinental Exchange се показва, че следва стартирането на платформата Bakkt, която ще обезпечи нужната инфраструктура за по-лесно потребление на цифровите валути за ежедневни транзакции.

Първата стъпка ще бъде стартирането на фючърси на Bitcoin и други цифрови валути, дейно следене на спот цените и клирингова къща. Краткосрочните фючърси на Bakkt ще бъдат включени в борсата за деривати ICE Futures. За разлика от съществуващите такива артикули (предлагани от съперници CME Group и Cboe Global Markets), които наблюдават показателите на цените на Bitcoin, фючърсите на ICE ще се основават на " доставките " на действителни биткойни в нов " склад ", който компанията възнамерява да развие. ICE ще сътвори обособен гаранционен фонд, финансиран от Bakkt, с цел да поддържа покупко-продажбите в клиринговата си къща.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР