Бъдещето на Италия е застрашено от намаляващата ѝ раждаемост, предупреди

...
Бъдещето на Италия е застрашено от намаляващата ѝ раждаемост, предупреди
Коментари Харесай

Матарела: Италия е заплашена от демографска катастрофа

Бъдещето на Италия е застрашено от намаляващата ѝ раждаемост, предизвести президентът Серджо Матарела във вторник, откакто последните данни демонстрираха, че популацията още веднъж се е свило през 2019 година, съобщи " Ройтерс ".

Националната организация за статистически данни ISTAT съобщи, че през предходната година е имало 435 000 раждания, което е с 5 000 по-малко по отношение на 2018 година и най-ниското равнище, записано в миналото в Италия.

Смъртните случаи са достигнали 647 000 през 2019 година, което е с 14 000 повече спрямо година по-рано.

" Това е проблем, който се отнася до самото битие на нашата страна ", сподели Матарела малко след публикуването на данните. " Трябва да се направи всичко, с цел да се опълчи на това събитие. Като възрастен човек добре познавам намаляващата раждаемост ", добави Матарела, който е на 78 години.

Общото население на Италия е намаляло с 116 000 души на 60,3 милиона, като непрекъснатото повишаване на мигрантите оказва помощ да се компенсира намаляващата раждаемост в страната.

Много други европейски страни са изправени пред сходни провокации, изключително в някогашната комунистическа Източна Европа, до момента в който Германия също следи спад в ражданията в дома, отчасти обезщетен от увеличеното раждане на мигранти.

Коефициентът на раждаемост се задържа по-добре във Франция и Англия.

Населението на Италия се усилва съвсем всяка година след Първата международна война, достигайки връх през 2015 година на 60,8 милиона, само че от този момент стартира да понижава.

Продължителността на живота в Италия продължава да нараства, достигайки 85,3 години за дамите и 81 години за мъжете - един от най-високите проценти в Европа - до момента в който междинната възраст в Италия към този момент е 45,7 години.

Последните италиански държавни управления дадоха обещание да създадат повече за увеличение на ражданията, само че до момента не съумяха да разрешат казуса.

Сегашната администрация предлага на двойки с по-ниски приходи безплатни средства до 160 евро (175 долара) на месец, с цел да подкрепи покриването на разноските през първата година от живота на бебето, а също по този начин дава обещание на младите фамилии до 3000 евро годишно за покриване на таксите за яслата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР