"Бъдещето на хората, които ще отпаднат от пазара на труда

"Бъдещето на хората, които ще отпаднат от пазара на труда ...

Кооперативите – бъдещето на пазара на труда.


"Бъдещето на хората, които ще отпаднат от пазара на труда заради автоматизацията, няма как да се предвиди. Работим по сценарий, при който да се даде инструмент, при който хората, обединявайки се, да работят в автономна организация". Това каза Тодор Колев, основател и председател на Кооперация “Комрад Кооператив”. Компанията работи по изследователски проекти в областта на изкуствения интелект и блокчейн технологиите.

"При настъпването на автоматизация има риск голяма част от човечеството да стане излишна. Хубавата част е свързана с технологиите. Добър сценарий е ние да се слеем с машините. На прага сме на една важна ера между 2023-2045 г., когато изкуственият интелект ще задмине човешкия във всички конгнитивни области", отбеляза Тодор Колев.

В ефира в предаването"Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria той обясни какво представляват двата му печеливши проекта, чиято обединяваща идея е автоматизирана икономика на бъдещето.

"Scynet е блокчейн мрежа, която позволява да се тренират себеусъвършенстващи се агенти с изкуствен интелект, като се използва децентрализирана изчислителна мощ, например домашни компютри. Wetonomy касае организацията и сътрудничеството между хората след процеса на автоматизация", разказа той.

Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

И кратко видео

гледано: 64   Още видеоРейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг 50 гласа

 

 

 

Източник: investor.bg