Бъдещето на футбола изглежда силно обвързано с технологиите и иновациите.

...
Бъдещето на футбола изглежда силно обвързано с технологиите и иновациите.
Коментари Харесай

Футболът онлайн, или как Бундеслигата разчупи стереотипите с шеговити публикации

Бъдещето на футбола наподобява мощно обвързано с технологиите и нововъведенията. Социалните мрежи, които заемат огромна част от всекидневието на хората, се трансформират в наложителен маркетингов инструмент в света на спорта.

Нестандартното наличие и чувството за угриженост от клуба може да спои още повече любовта на почитателите. Клубовете от Бундеслигата са усвоили този метод до съвършенство. Освен всекидневното " зареждане " с вести от кухнята, немските клубове постоянно разчупват ситуацията с шеговити изявления в обществените мрежи.

Най-често " Туитър " влиза в ролята на медиатор сред клубовете и почитателите поради опцията за бързи и къси известия. Голяма част от тимовете в Бундеслигата имат чуждоезични сметки, което способства за нарасналото предложение на клубовете като артикул на интернационалния пазар.

В търсене на почитатели

Създаването на профил в обществените мрежи е едвам първата стъпка от маркетинговата тактика. Ключът обаче се крие в това по какъв начин да бъдат увеличени почитателите и надлежно наличието да доближи до повече хора.

Държавите в Южна Америка и Азия се славят с най-фанатичните последователи, подкрепящи до дъно своите национални любимци. Затова за европейските клубове привличането на южноамериканци е огромна опция.

Пример за отличен маркетингов ход беше прекосяването на Хавиер Ернандес в " Байер " (Леверкузен) през 2015 година За две години известността на мексиканския нападател в родината му прибави близо 8 милиона почитатели към профилите на клуба в обществените мрежи. Миналото лято прехвърлянето на колумбийската звезда Хамес Родригес имаше сходен резултат за " Байерн ".

Анализ на RESULT Sports за сезон 2016-17 демонстрира, че сумарно почитателите в обществените мрежи на тимовете от Бундеслигата са се нараснали с малко над 22.5 милиона по отношение на година по-рано. По този индикатор немското състезание отстъпва на Примера дивисион (ръст от 97.8 млн. последователи) и Висшата лига (66.2 млн. повече).

 Футболът онлайн, или по какъв начин Бундеслигата разчупи стандартите с шеговити изявления

Бундеслигата обаче компенсира това закъснение с близостта си до почитателите. Често тимовете дават отговор на мнения в обществените мрежи, с което ускоряват връзката сред клубовете и последователите.

" Не одобряваме обществените мрежи като настрана съществуващи обекти, а по-скоро като част от нашата информационна и маркетингова тактика. Социалните мрежи са на първо място за почитателите, взаимоотношението и ангажираността. Главната ни философия е била и постоянно ще бъде да се вслушваше в нашите почитатели и да се свързваме с тях ", споделя ръководителят в медийния отдел в " Борусия " (Дортмунд) Петер Флор.

Чувство за комизъм

Чувството за комизъм е водещо в изявленията на немските клубове. Те не се тормозят да влизат в контакт с други тимове в името на положителното въодушевление.

" 80 минути минаха, а към момента няма гол. " Лайпциг ", да поиграем морски шах? ", прделожиха от профила на " Борусия " (Мьонхенгладбах) в " Туитър " по време на дуела сред двата тима при започване на февруари. " Перфектна обстановка за нас ", включиха се от " Байер " (Леверкузен). Онлайн партията завърши без победител, до момента в който на терена " Лайпциг " записа триумф с късен гол.

 Футболът онлайн, или по какъв начин Бундеслигата разчупи стандартите с шеговити изявления

" Борусия " (Мьонхенгладбах) и преди е бил в центъра на занимателни изявления в " Туитър ". През есента на 2016 година тимът гостува на " Селтик " от групите на Шампионската лига. В деня на мача от " Борусия " разгласиха фотография от шотландски пъб, където името Мьонхегладбах е задраскано неведнъж, шегувайки се с сложното изписване на града.

 Футболът онлайн, или по какъв начин Бундеслигата разчупи стандартите с шеговити изявления

Съперникът на " Селтик " беше изписан обобщаващо като " един немски тим ". " Борусия " заимства това име в " Туитър " и дълго време наричаше тима си по този начин. " Дайте ни " м ", дайте ни " ь ", дайте ни... оставете. Ние сме един немски тим ", написаха в профила си от " Борусия " след триумфа против " Селтик ".

Германският първенец " Байерн " е измежду дейните клубове в обществените мрежи. В последните години баварците се трансфораха в призрачен сън за " Арсенал ", откакто отстраниха " топчиите " три пъти в осминафиналите. Последните три мача сред двата тима приключиха с резултат 5:1 в интерес на германците, които не пропущат късмет за изява в онлайн пространството.

" Колко е часът. Правилно, часът е 10 ", написаха от " Байерн " при отстраняването на " Арсенал " в осминафиналите с общ резултат 10:2. След първия дуел, извоюван с 5:1, баварците като че ли предсказаха изхода на реванша: " Същото и следващата година? ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР