Бъдещето на Европейския съюз е заложено на карта в тази

...
Бъдещето на Европейския съюз е заложено на карта в тази
Коментари Харесай

Премиерът на Испания: Бъдещето на ЕС е заложено на карта

Бъдещето на Европейския съюз е заложено на карта в тази война против ковид. Това предизвестие насочи министър председателят на Испания Педро Санчес в публикация за английския вестник " Гардиън ".

Европа е изправена пред най-голямата рецесия от Втората международна война. Нашите жители умират или се борят за живота си в лечебните заведения, които са връхлетени от пандемията, която съставлява най-голямата опасност за публичното здраве от грипната пандемия през 1918 година, акцентира Санчес.

Европейският съюз е изправен пред друга война от тези, които сполучливо я предотвратяваха през последните 70 година: война против незабележим зложелател, който подлага на тестване бъдещето на европейския план, написа министър председателят на Испания.

Според него или ще бъде преодоляно това предизвикателство, или " ние ще се провалим като съюз ".

Достигнахме сериозна точка, при която даже най-проевропейските страни и държавни управления, такива като Испания, се нуждаят от действително доказателство, че се поема отговорност. Ние се нуждаем от безрезервна взаимност, приканва министър-председателят.

По думите му солидарността сред европейците е главният принцип на Договорите на Европейски Съюз.

Той означи, че поддържат ограниченията и самодейностите на Общността през последните седмици, само че те не са задоволителни.

Санчес приканва Европа да трансформира стопанската система си за военно време и да предизвиква европейска опозиция и възобновяване. Според него това би трябвало да стартира с ограничения в поддръжка на държавния дълг. Санчес още веднъж повтори апела си за приемане на нов проект " Маршал ".

Можем да превърнем тази рецесия във опция за създаване на по-силен Европейски съюз. За да стане обаче, нужни са амбициозни ограничения. Ако продължим да мислим на дребно, ние ще се провалим, предизвести той.

Испанците постоянно са защитавали европейския план. Време е за взаимност. С нас, с Италия и с всеки и всяка една от 27-те страни членки, изиска Санчес. Според него време е за взаимност и основаване на нов механизъм за обединяване на дълга, който да помогне за закупуване на значими медицински консумативи, приемане на координирани тактики за киберсигурност и приготовление на ексклузивен проект, който да подсигурява бързо възобновяване на европейската стопанска система.

Санчес означи, че тази взаимност би трябвало да подсигурява, че няма бездна сред севера и юга.

Това са доста предизвикателни времена, които изискват смели решения. Милиони европейци имат вяра в Европейския съюз. Не би трябвало да ги изоставяме. Трябва да им дадем аргументи да не престават да имат вяра. И ние би трябвало да действаме в този момент или в никакъв случай, тъй като в този миг Европа е заложена на карта, заключи той.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1 млн. доказани случая, а умрелите са повече от 57 000. Регистрирани са случаи в 207 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,2 млн. случая и над 64 000 умряли в 181 страни, възстановили са се повече от 246 000. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР