Бъдещето на Европейския съюз е поставено на карта и ще

...
Бъдещето на Европейския съюз е поставено на карта и ще
Коментари Харесай

Матео Салвини: До една година ще е ясно ще се запази ли единна Европа

Бъдещето на Европейския съюз е сложено на карта и ще се дефинира в течение на годината, съобщи министърът на вътрешните работи и вицепремиер на Италия Матео Салвини в изявление пред немското списание Spiegel, предават РИА Новости и Агенция Фокус.
„ В течение на една година ще стане ясно дали единна Европа ще продължи да съществува “, съобщи Салвини.
Вътрешният министър на Италия означи, че страната му повече не може да пуска мигранти. „ Не можем да приемем нито един човек. Напротив, ние бихме желали да изпратим някъде няколко “, добави той.
В сряда Салвини даде обещание да показа „ пътна карта “ за решение на миграционните проблеми на Европейски Съюз по време на работна среща на Европейската комисия. Четирите съществени точки ще бъдат укрепването на Европейската работа за надзор на границите Frontex, подписване на съглашения със северноафриканските страни за намаляване на миграционния напън, основаване на система за банкет на мигранти и ускорение на процедурите за изпъждане на незаконните в страните от където произлизат.
В края на поминалата седмица управляващите в Италия и Малта затвориха своите пристанища за кораба „ Водолей “, на чийто ръб се намираха повече от 600 мигранти и той бе признат от Испания.
Ситуацията към Aquarius провокира дипломатически скандал в връзките сред Рим и Париж. Представителят на ръководещата партия във Франция „ Напред, република! “ Габриел Атал дефинира позицията на Италия като „ отвратителна “, а президентът Еманюел Макрон упрекна Италия в „ цинизъм и безнаказаност “ посредством формален представител.
В отговор на френската рецензия, италианското държавно управление съобщи, че няма никакво желание да приема „ лицемерни поуки от страни, които на тематика миграция постоянно са предпочитали да се обръщат на другата страна “.
По-късно министър председателят на Италия Джузепе Конте и президентът на Франция Еманюел Макрон организираха преговора, в хода на които съумяха да изгладят разликите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР