Бъдещето на европейската свързаност се състои в различни технологии –

...
Бъдещето на европейската свързаност се състои в различни технологии –
Коментари Харесай

Wi-Fi мрежите и сега могат да работят на нивото на 5G, но са в пъти по-евтини

Бъдещето на европейската съгласуваност се състои в разнообразни технологии – 5G, оптична съгласуваност, Wi-Fi мрежи. Когато стане въпрос за 5G, нормално се приказва за дребни времезакъснения и гигабитова съгласуваност. Това е изцяло допустимо да се реализира и сега, сподели Невен Дилков, създател и шеф на Нетера, на Регионалния семинар: „ Механизъм за свързване на Европа 2 (CEF 2): Нови цифрови благоприятни условия “.

Според него Wi-Fi технологиите на телекоми, които не са лицензирани като мобилни оператори, могат да донесат извънредно близки, в случай че не и по-добри резултати като свързване за крайните консуматори от редица мобилни мрежи. Едно от огромните преимущества на Wi-Fi мрежите е, че в 90% от случаите те са също толкоз ефикасни, само че по-икономични като инвестиция. Това не значи, че следва да заменят мобилните мрежи, само че могат доста добре да ги допълват.

Той цитира формален отчет, съгласно който България е измежду топ страните в света по достъп до бърз интернет – 96% от популацията има опция да употребява интернет със скорост от над 4 мегабита в секунда. По този индикатор сме на второ място в Европейски Съюз и на 7-о място в света.

„ За разлика от доста други страни, това положение в България е резултат от конкуренцията и съществуването на над 800 снабдители на телекомуникационни услуги. Ролята на Европейски Съюз е да насърчава и да поддържа тъкмо такова развиване на пазарите, с цел да се реализира нужната съгласуваност в сходство с всички амбициозни проекти и периоди, сложени от Европейска комисия “, добави шефът на Нетера.

Семинарът „ Механизъм за свързване на Европа 2 (CEF 2): Нови цифрови благоприятни условия “, който се организира в петък, бе проведен от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията със съдействието на Генерална дирекция „ Съобщителни мрежи, наличие и технологии “ към Европейската комисия и Европейската мрежа на способените служби в региона на широколентовия достъп.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР