Бъдещето на бившия лидер на Каталуния в Европейския парламент (ЕП)

...
Бъдещето на бившия лидер на Каталуния в Европейския парламент (ЕП)
Коментари Харесай

Съдът на ЕС отхвърля искането на Пучдемон да претендира за място в ЕП

Бъдещето на някогашния водач на Каталуния в Европейския парламент (ЕП) към момента е в очакване на дефинитивно решение. Избягалият в Белгия каталунски политик няма да може да претендира за място в Екологичен потенциал - или най-малко не тази седмица. Това написа изданието Politico, представено от организация " Фокус ".
Общият съд на Европейски Съюз разисква жалбата, импортирана от подкрепящия независимостта на Каталуния политик, против дейностите на испанските управляващи, които се пробват да блокират признаването му за член в Екологичен потенциал. Пучдемон завоюва място в него на майските избори.
Междувременно съдът отхвърли настояването на Пучдемон да се причисли към друга група депутати за първото съвещание на новия състав на Екологичен потенциал.
Припомняме, че Пучдемон живее в заточение в Белгия и е изправен пред арест, в случай че се върне в Испания поради ролята си в едностранното оповестяване на независимостта на Каталуния през 2017 година Следователно той не се е явил в националния парламент в Мадрид, с цел да заявява своята честност към конституцията предишния месец, както направиха испанските членове на Екологичен потенциал. Националните изборни органи отхвърлиха неговия опит да постави клетвата задочно и не включиха името му в формалния лист на членовете на Екологичен потенциал, изпратени в Европейския парламент от страната.
Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни изпрати на Пучдемон и различен евродепутат от Каталуния, който също живее в Белгия - Тони Комин, писмо, в което декларира, че не може да ги третира като евродепутати, тъй като испанските управляващи не ги признават за такива.
Пучдемон и Комин апелират пред Общия съд, с искане „ да подреди на Европейския парламент да вземе всички нужни ограничения, с цел да даде опция на претендентите да заемат местата си “, съгласно правосъдното изказване.
Общият съд обаче отхвърли това искане, като уточни, че няма „ опция Екологичен потенциал да даде на жалбоподателите краткотрайно място в Народното събрание, до момента в който не бъдат тествани пълномощията им “.
Съдът показва, че окончателното му решение по „ наличието на актуалното дело “ ще бъде взето на по-късна дата и че неговото решение по отношение на краткотрайните ограничения е „ без да се визира резултата от основното произвеждане “.
След решението Пучдемон увери, че ще продължи да се бори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР