Бъдещето е в наши и във ваши ръце. Нека не

...
Бъдещето е в наши и във ваши ръце. Нека не
Коментари Харесай

Давид Сасоли: Имаме обща съдба със Северна Македония

Бъдещето е в наши и във ваши ръце. Нека не губим вяра, тъй като Европейският съюз има потребност да работи дружно със Северна Македония за нейното пълноправно участие в Евросъюза и присъединяване ѝ в построяването на нова Европа. Това съобщи през днешния ден в Скопие ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли, предава БГНЕС.
Според Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската комисия, Северна Македония е готова да стартира договаряния за присъединение и изрази вяра, че дребното страни, които имат запаси по този въпрос, ще съумеят да преодолеят подозренията си, заяви МИА.
„ Имаме обща орис и не е задоволително една дребна обсада да отклони вниманието от вас ”, съобщи Сасоли. Целта на всички е Северна Македония да стане част от Европейския съюз. Ясно е, че има отчаяние, само че би трябвало да имаме повече доверие и вяра, счита ръководителят на Европарламента.
Той прикани младежите да не се отхвърлят от европейското си бъдеще.
В Twitter Сасоли направи видеообръщение до жителите на Северна Македония и Албания. В него той заяви, че няколко седмици след формалното си посещаване в Скопие му следва да посети и Тирана.
„ Това ще бъдат първите публични визити отвън Европейски Съюз в страни, с които сме другари и които желаеме да станат част от нашия Евросъюз. Знаем, че хората в Северна Македония и Албания бяха надълбоко разочаровани, когато схванаха, че някои страни блокират началото на договарянията. Разбирам това и споделям вашето отчаяние. Вие изпълнихте всички критерии, свършихте отлична работа и заслужавате зелена светлина за началото на договарянията ”, съобщи Сасоли.

Today I`m travelling to North Macedonia and I have one request, especially to the young people of the country: Do not give up on a European future. You belong to our family. The @Europarl_EN stands with you. pic.twitter.com/emIw0Vub5x
— David Sassoli (@EP_President) November 4, 2019
Според него, полемиката по този въпрос не е завършила и Европейският парламент ще окаже мощен напън за позитивно решение на идващия Европейски съвет.
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли през днешния ден е на публично посещаване в Северна Македония, в границите на което са включени срещи с президента Стево Пендаровски, с премиера Зоран Заев, с ръководителя на Народното събрание Талат Джафери и с водачите на парламентарно показаните партии.
В постройката на Делегацията на Европейски Съюз Сасоли откри публично Европейски дом (Europe House), който ще действа като платформа за младежите и ще предлага опция за връзка и замяна на хрумвания за развиване на техния потеницал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР