Бъдеще за община Банско настояват за спешна среща с премиера

...
Бъдеще за община Банско настояват за спешна среща с премиера
Коментари Харесай

Бъдеще за община Банско настояват за спешна среща с Борисов

" Бъдеще за община Банско " упорстват за незабавна среща с премиера Бойко Борисов. В писмо адресирано до него те заявяват, че са представители на неправителствени организации, чиито над 6000 симпатизанти на шествие в София са подкрепили решението на Министерски съвет от 28 декември 2017 година.

" Като организации на огромни районни и бизнес групи чакаме да бъдем включени в разговора с държавното управление по тематики , които директно засягат нашите райони и бъдещото им икономическо развиване. До този миг обаче, оставаме с усещането, че нашата позиция се подценява, а представители на изпълнителната власт се договарят с други Неправителствени организации, които не са действително загрижени за равновесието сред стопански напредък и природа и които са по-скоро политически субекти ", оповестяват те.

" Научаваме, че в последните дни е имало дейни, необявени обществено контакти на високопоставени членове на Вашата администрация с неправителствени организации, афиширащи се като зелени . Били са обсъждани хрумвания за налагане на нови, д опълнителни рестрикции за развиването на зимния туризъм в България и в частност - на туристическа и ски зона " Банско " ", изясняват те.

 Борисов поел ангажимент да няма по-зелено държавно управление
Борисов поел ангажимент да няма по-зелено държавно управление

Симеонов може умерено да се срещне с екозащитниците

Те смятат, че " за никого към този момент не е загадка, че през последните години неправителственият бранш, гражданското общество и екологичната сфера бяха монополизирани от стеснен кръг организации с политически и партийни упоритости, а изпълнителната власт води разговор предпочитано, а от време на време само с тях. "

" Намираме тази връзка единствено с няколко организации за непрозрачна и будеща подозрения за нерегламентирани връзки на високопоставени служители в Министерски съвет. В последните месеци браншови, работодателски организации и съюзи от всички области сигнализират за засиления и все по-агресивен екологичен рекет. Той ще се отрази пагубно на българската стопанска система и ще докара до тежки, отрицателни последствия. Пример за това е внезапният спад на задгранични вложения в последните месеци и блокирането на цели браншове от стопанската система, в това число построяването на инфраструктурни обекти от национално и общинско значение ", считат представителите на тези неправителствени организации.

 Борисов поел ангажимент да няма по-зелено държавно управление
Борисов поел ангажимент да няма по-зелено държавно управление

Симеонов може умерено да се срещне с екозащитниците

" Проблемът е налице и по тази причина сме уверени, че е належащо да чуете и нашата позиция. Настояваме за персонална среща с Вас в околните дни, тъй като само при равнопоставен, открит и почтен разговор, може да се вземат правилни и уравновесени решения. Регионите и бизнесът имат голяма потребност от решения, които да дадат опция за нов, по-голям стопански растеж и нарастване на приходите на хората от цялата страна, в това число и от изостаналите планински райони ", допълват от " Бъдеще за община Банско ".

Писмото до премиера Бойко Борисов е с дата 21 януари 2018 година и под него стоят следните организации: Сдружение " Бъдеще за община Банско " ; Български ловно-рибарски съюз; Българска асоциация на потърпевшите при катастрофи; НГК " Природата за хората и районите " ; Федерация на потребителите в България; ПК " Екогласност " ; Сдружение " Клъстър зелен превоз " ; Българска асоциация за селски и екологичен туризъм; Сдружение " Клъстер уелнес БГ " ; Екологично съдружие " Марица 2004 " ; Съюз " Интелигентна България " ; Балкански център за резистентност и екоинженеринг; Сдружение " Зелена Кресна " ; Сдружение " Бъдеще за индивида и природата в Кресненското дефиле " ; Българска асоциация на специалистите и консултантите ".

 Каракачанов уверен, че еколозите искрено лъжат за Банско
Каракачанов уверен, че еколозите искрено лъжат за Банско

Праща хората от жълтите павета на място, да изясняват на локалните: " Хайде още известно време да останете без работа, с ниски приходи "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР