Бъдеще в един по-динамичен и несигурен свят - това вижда

...
Бъдеще в един по-динамичен и несигурен свят - това вижда
Коментари Харесай

Президентът иска децата да се възпитават в любов към химна и флага

Бъдеще в един по-динамичен и нерешителен свят - това вижда президентът Румен Радев, който взе участие в конференция, отдадена на децата и спорта, извършена в НСА.

Той желае младите да се възпитават в групов дух, в патриотично образование в обич към химна и флага. Според Радев това значи всеобщ спорт, природосъобразен метод на живот.

Той запита какъв е здравният и душевен статус на учениците, какво е положението на всеобщия спорт за младежите. В момента има доста проблеми, има несъгласия, само че те са преходни, посочи президентът.

Днес сме тук, с цел да градим бъдещето, уточни той и съобщи, че желанието му е всеки да има достъп до всеобщ спорт от най-ранна възраст.

В актуалния живот има от ден на ден стрес и конфликт на геополитики. Бъдещето принадлежи на тези далновидни и дейни народи, които приготвят своите жители за това бъдеще, което е в едно все по-задъхано положение, сподели президентът.

По време на конференцията медици от ВМА акцентираха, че над 41 млн. деца по света под 5-годишна възраст имат проблем с нарасналото тегло. Едно от 5 български деца е наранено от казуса на нарасналото тегло.

Децата все по-малко прекарват във физическа интензивност, а часовете по физическо образование в учебно заведение не са задоволителни. Около ¼ от децата не извършват условията за физическа интензивност съгласно нормативите, споделиха медиците. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР