Бъдещата IT гимназия в Бургас ще е готова до 15-ина

...
Бъдещата IT гимназия в Бургас ще е готова до 15-ина
Коментари Харесай

Строят уникално училище на бъдещето в Бургас

Бъдещата IT гимназия в Бургас ще е подготвена до 15-ина дни, предава " Флагман " .

Реконструкцията на четирите здания доста е напреднала и е на заключителен стадий. Работи се съвсем непрекъснато, седем дни в седмицата, с цел да може всички действия да приключат най-късно до 5-6 септември.

Обновен е образователният корпус. Помощната постройка в ляво от него е пригодена за бъдещата ученическа IT компания. Физкултурният салон е реконструиран изцяло, а два от етажите на общежитието са изменени до неразбираемост.

На този стадий общежитието ще е с потенциал за 28 деца, само че в бъдеще ще се разшири. Подготвени са и жилища за преподавателите, които са с съвременно съоръжение, лична кухня и всекидневна, видя наш кореспондент.

Помислено е и за комфорта на учениците, които с изключение на прелестните стаи, ще имат и пространства за отмора, както и лична кухня. В момента се построява и спортният комплекс в кампуса. Баскетболното игрище е съвсем приключено, до дни ще стартира полагането на изкуствената трева и за футболния терен.

В Гимназията по нововъведения, която е определяна за учебно заведение на бъдещето, ще учат 108 деца. Те ще се приготвят по специфична стратегия за придобиване на характерни умения за IT програмисти. Залегнало е и засилено образование на непознати езици.

Образователният план на Община Бургас е без аналог в България и е директно обвързван с желанието на бизнеса за по-добра подготовка на фрагменти. Част от IT гимназията ще бъде и ученическата компания, която ще извършва действителни поръчки на компании от IT бранша, а младежите ще получават възнаграждения за свършената работа.

Тържественото разкриване на гимназията и проявлението й пред обществеността се чака да бъде на 15 септември.


Кухненския бокс за учениците е извънредно съвременен


Коридорите са с топли цветове


Това е част от жилището за преподавателите


Една от ученическите стаи


Помещенията в така наречен " Ученическа компания "






Корпусът на " Ученическата компания "







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР