Бъдещата европейска оперативна програма за регионално и градско развитие в

...
Бъдещата европейска оперативна програма за регионално и градско развитие в
Коментари Харесай

Амбицията за бъдещите еврофондове е да развиват цялата територия на страната

Бъдещата европейска оперативна стратегия за районно и градско развиване в програмния интервал след 2020 година се планува да бъде фокусирана в две оси – поддръжка на вложенията на районно равнище и вложения за градско развиване, а главната ни цел е да търсим понижаване на районните разлики и несъответствия. Това съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова по време на петата интернационална конференция на тематика " Европейската взаимност в капиталовата политика на Европейски Съюз, осъществена в България ".

Николова означи, че през новия програмен интервал ще се цели развиване на капацитета на всеки район, с цел да може да се реализира стопански напредък, като се съчетават европейското финансиране със средства от бюджета, финансови принадлежности и интернационалните финансови институции. Така ще се реализира посоката за уравновесено развиване на районите и ще се избегнат отрицателните демографски трендове, които се следят при фокусирането на вложения единствено в съществени градове на страната.

" Нашата цел е да развиваме цялата територия, а освен обособени градове, с цел да реализираме баланс, съгласуван със спецификата на потребностите. Трябва да развиваме всеки район съгласно неговите потребности, капацитет, благоприятни условия и дадености, а не финансиране на секторни вложения, идентични за цялата страна ", разяснява Николова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР