Бадемовото мляко има приятен вкус и кремообразна текстура, подобна на

...
Бадемовото мляко има приятен вкус и кремообразна текстура, подобна на
Коментари Харесай

Вижте с какво може да замените обикновеното мляко

Бадемовото мляко има прелестен усет и кремообразна текстура, сходна на тази на елементарното мляко. То е известна напитка за вегани, както и за тези, които са алергични или имат лактозна назадничавост, причиняваща болки в стомаха, отичане и газове.
Трябва да се знае, че бадемовото мляко, което се предлага в комерсиалните магазини, съдържа по-малко хранителни субстанции, в сравнение с задачите бадеми. Концентрацията на питателните субстанции зависи от това, какъв брой бадеми са употребявани за приготвянето му. Например 85 г бадеми са нужни за производството на домашно бадемово мляко, а комерсиалното бадемово мляко е доста по-разредено.
Въпреки това бадемовото мляко постоянно съдържа добавени витамин D, калций и протеини, което го прави сходно на елементарното мляко по хранително наличие. Витамин D е нужен за попречване чупливостта на костите, при слаби мускули и отмалялост на тялото. Бадемовото мляко обаче е естествено богато на някои витамини и минерали, изключително на витамин Е.
Изследователи откриват, че постоянната консумация на бадеми е обвързвана с понижен риск от сърдечни болести с помощта на витамин Е. Той е мощен антиоксидант, който се бори с възпалителните процеси в организма. Освен това има удобно влияние върху здравето на костите и очите. Бадемовото мляко съдържа още малко количество тиамин, рибофлавин и магнезий.
В друго изследване на здрави възрастни хора се демонстрира, че потреблението на 66 г бадеми или бадемово мляко или масло всеки ден в продължение на 6 седмици, понижава равнищата на неприятния LDL холестерол с 6%, а на триглицеридите с 14%. Освен това, когато се приема, то покачва положителния HDL холестерол. Това е обвързвано с понижен риск от сърдечни болести.
Обогатеното бадемово мляко може да укрепи костите, макар че количеството калций е по-малко, в сравнение с в елементарното мляко. Бадемовото мляко, закупено от пазара, съдържа до 45-50% калций от целесъобразната дневна доза.
То съдържа доста по-малко калории, в сравнение с елементарното краве мляко. Това значи, че може да се пие, без да се предизвиква повишение на тежестта. Чаша бадемово мляко съдържа единствено 39 калории, което е половината от количеството калории, открити в 1 чаша обезмаслено мляко. Домашното бадемово мляко обаче може да съдържа повече калории, в сравнение с купеното.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР