Бадемите винаги са били източник на хранителни вещества и енергия.

...
Бадемите винаги са били източник на хранителни вещества и енергия.
Коментари Харесай

Фен си на бадемите? Виж защо не трябва да прекаляваш с тях

Бадемите постоянно са били източник на хранителни субстанции и сила. Бадемите са формирани от въглехидрати, протеини, мазнини, магнезий и други и са неразделна част от закуската в доста семейства по света.

Сурови или печени бадеми, вкусните ядки също се оферират като брашно от бадеми, масло и бадемово мляко. Без значение по какъв начин се употребяват, те ни дават здравословна доза хранителни субстанции. На 16 февруари пък в Съединени американски щати означават деня на бадемите.

Но както споделят, доста хубаво не е на хубаво, което важи с цялостна мощ и за похапването на бадеми. Консумирането на доста бадеми може да докара до запек и отичане, защото те са с високо наличие на фибри. Тъй като ядките са трудносмилаеми, това води до прекалено натоварване на корема.

Ако имате слаба храносмилателна система и сте склонни към храносмилателни нарушавания, би трябвало да контролирате приема на бадеми.

Един от методите да се справите със стомашните проблеми, е да пиете доста вода. Но също по този начин имайте поради, че пиенето на прекалено много вода води до натриев дисбаланс в организма.

Ние се нуждаем от към 15 мг витамин Е всеки ден. Чрез консумирането на огромни количества бадеми е допустимо да достигнете над 1000 мг от нужния банкет. Нежеланите реакции на непотребния витамин Е са диария, газове, замъглено зрение, главоболия и зашеметяване, както и заспалост.

 Бадемово мляко

Един от главните странични резултати на бадемите е повишение на тежестта. Това е по този начин, тъй като бадемите съдържат огромно количество мазнини и калории. Ако не изгаряте задоволително количество калории, тялото ви ще съхранява непотребните калории като мазнини и непотребни килограми.

Колкото и да е необичайно, бадемите могат и да са токсични. Горчивите бадеми съдържат циановодородна киселина, което води до признаци като закъснение на нервната система и дихателен проблем, който може да бъде съдбовен. Това е необичаен непряк резултат, само че някои хора са посочили алергични реакции към тези ядки. Тук признаците могат да бъдат обриви, затруднено дишане и доста други.

В взаимозависимост от това къде се отглеждат, бадемите могат да бъдат подложени на нездравословно бактериално въздействие, което може да докара до здравословни проблеми, в случай че се употребява без уместно разчистване преди този момент. Всъщност в доста страни продажбата на сурови бадеми е противозаконна.

Няма подозрение, че бадемите са потребни за здравето ни, само че умереността е ключът и тук. Говорете с вашия диетолог и решете какъв брой бадеми дневно може да си позволите.

А в случай че сте от хората, които нямат проблеми с похапването на повечко ядки, поглезете се с някоя от тези бадемови торти или бадемови сладки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР