Бадемът се нарича още кралски плод“. Той е богат на

...
Бадемът се нарича още кралски плод“. Той е богат на
Коментари Харесай

Ето какво ще стане с кожата ви, ако използвате бадемово масло

Бадемът се назовава още „ кралски плод “. Той е богат на есенциални мазнини, които хидратират надълбоко кожата и се грижат за нейния лъчезарен тип. Има голям брой приложения в козметиката. Ето някои от тях:

Полезно ли е бадемовото брашно?

За коса

Бадемовото масло хидратира скалпа и усъвършенства растежа на косата. Подхранва косъма и заздравява връзките в него.
Етеричните масла, които ще ви избавят от болката при артрит
Артритът изтезава милиони хора всеки ден. Въпреки доста дребното известия за сполучливо лекуване, признаците на артрит могат да бъдат спрени...
Прочети повече
10 изгоди от бадемовото мляко

За кожа

Ползите на натуралното бадемово масло са безчет. То усъвършенства циркулацията на кръвта и се употребява против тъмни кръгове и торбички под очите.

Хидратира надълбоко сензитивната кожа и я набира с витаминни  A, E, D и B. Предпазва я от стареене и натрупването на стрес.

Можете да употребявате бадемовото масло на тампонче за грим за свалянето на кремове и грим от кожата (като не нанасяте върху очите). Бадемът е антибактериален и работи добре против акнетична кожа, податлива на раздразнения.
Eтерично масло усъвършенства паметта
Етерично масло от розмарин е способно да увеличи с 15 % усвояването на нова информация от възрастни хора. До този извод са стигн...
Прочети повече
Благодарение на наличието си на антиоксиданти, витамин Е и А, то се бори против образуването на бръчки като подтиква синтеза на колаген в кожата.

В композиция с жожоба може да се употребява против слънчеви изгаряния, дерматит и белене на кожата.  

За нокти

Ако ноктите ви са тънки и склонни да се чупят и нацепват, то терапия с бадемово масло би ви била потребна. Вечер преди лягане намазвайте ноктътните плочи като втривате с масажни придвижвания. Не мокрете ръцете и оставете да престои до сутринта. Може да вършиме лечението всеки ден.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР