Бадемът е способен да сътвори чудеса с твоето здраве -

...
Бадемът е способен да сътвори чудеса с твоето здраве -
Коментари Харесай

9 ползи за красотата от бадемовото масло

Бадемът е кадърен да сътвори чудеса с твоето здраве - богат е на витамини А, В1, В2, В6 и Е, мастни киселини, протеини, цинк, магнезий и още доста значими съставки.

Бадемовото масло се подготвя посредством студено сплескване на така наречен сладки бадеми – точно те се употребяват при производството на множеството козметични артикули. То е уместно за всеки вид кожа – може без проблем да се употребява и при бебета. Ето какви са аргументите, които са трансформирали бадемовото масло в обичан артикул в козметиката.

1. Заздравява кожата. Богато е на витамин А, който е нужен за нормализацията на обменните процеси, по тази причина този витамин се прибавя във всички средства за грижа за кожата. Бадемовото масло оказва помощ да се поддържа нужната степен на мокрота – то попива в кожата и не запушва порите. Какво още: усъвършенства цвета на кожата, тушира раздразненията и възпаленията, подхранва кожата и я прави по-мека и гладка, бързо възвръща напуканите места, оправя се с някои обриви.

9 изгоди за хубостта от бадемовото масло
2. Помага да се отървем от кръговете под очите благодарение на съдържащите се в него витамин Е и омега 6. Трябва единствено да го нанесеш на проблематичната зона под очите вечер, преди лягане (в продължение на две седмици).

3. Премахва мимическите бръчици. Приготви се за една лесна домашна процедура, след която твоята кожа ще стане гладка и сияеща. Затопли 2 ч. л. бадемово масло и добави в него 2 капки витамин Е. Като се загреят добре (внимавай да не се изгориш), с върха на пръстите си започни да нанасяш сместа с леки масажни придвижвания върху бръчиците. След десетина минути попий непотребното масло с хартиена салфетка. Изчакай 2-3 минути и измий с топла вода. Масажът усъвършенства кръвообращението, а сместа от бадемово масло и витамин Е овлажнява и подхранва кожата.

4. Отстранява несъвършенствата по кожата, ексфолира и понижава признаците на стареене. Кожата може да наподобява вяла и нездрава, в случай че не се грижим за нея – в случай че не отстраняваме мъртвите кафези и не я почистваме добре. За да накараме още веднъж да сияе, е задоволително да смелим 2-5 бадема, да ги смесим с чаена лъжица мляко, няколко капки лимонен сок и брашно (на върха на ножа). Получената каша се нанася на лицето, оставя се за 30 минути и след това се измива добре с вода. Ако си имаш бадемово масло, смеси 1 ч. л. от него с 1 ч. л. захар – нанеси получения скраб с леки масажни придвижвания върху кожата на лицето, а след това отмий. За да се оправиш с признаците на стареене, е добре с няколко капки масло да масажираш добре почистената кожа – противовъзпалителните и повишаващи имунитета съставки ще си свършат работата.

5. Помага в битката с обривите, псориазиса и екземите. Бадемовото масло се оправя доста успешно с с тях с помощта на съдържащия се в него цинк. Приготви лечебна примес от 2 с. л. бадемово масло, 5 капки отвара от лайка, 5 капки лавандулово масло и 3 капки витамин Е. Нанасяй получения разтвор върху изумените сектори по кожата за унищожаване на признаците и възобновяване на кожата.

6. Повишава еластичността на кожата. Откритите сектори на кожата с времето стават по-тъмни и губят предходната си разтегливост. За да се избавиш от горния мрачен пласт на кожата и да върнеш еластичността, направи паста от бадемово масло, лимонен сок, мед и изсъхнало мляко. Нанеси пастата върху проблематичните места, изчакай 20 минути и след това отмий с топла вода. Това ще овлажни кожата и тя ще наподобява много по-добре.

9 изгоди за хубостта от бадемовото масло
7. Отразява се добре на кожата на лактите и стъпалата. Това масло бързо попива в кожата и оставя лек и прелестен мирис. Благодарение на наситеното наличие на цинк и витамини А и Е, маслото може да бъде изключително потребно за справяне с напуканата кожа. Бадемовото масло работи удобно и на лактите – можеш да си правиш лек масаж с него 2 пъти седмично. Високото наличие на цинк и калий ще направи ноктите ти по-здрави, задоволително овлажнени и няма да им разреши да се чупят.

8. Идеално е за събаряне на грим. Бадемовото масло отваря порите и изцяло отстранява грима. А спомагателният бонус е, че като правиш това, предотвратяваш и появяването на акне, защото бадемовото масло понижава секрецията на себум.

9. Овлажнява устните. Направи си личен еликсир за устни от бадемово масло и малко мед – постави сместа в дребна кутийка и я съхранявай на изсъхнало и хладно място.

Ползи за косата

Бадемовото масло оказва помощ на косата да наподобява здрава, блестяща и копринено гладка. То съдържа магнезий, а дефицитът на този детайл в организма може да аргументи окапване на косата. Затова можеш 1-2 пъти седмично да правиш масаж на кожата на главата с бадемово масло, с цел да се погрижиш за здравината на косата си и да предотвратиш рухването. След масажа увий главата с намокрена с топла вода забрадка – по този начин маслото ще попие по-бързо.

Ако един път седмично нанасяш върху косата си примес от бадемово, рициново масло и зехтин в равни пропорции, след няколко седмици крайчетата на космите ще спрат да „ цъфтят “ и целият косъм ще бъде подхранен и защитен от изсъхване. За по-мека и копринена коса можеш да правиш маска на косата със примес от пюре от авокадо и бадемово масло, която би трябвало да престои 30 минути и след това да се измие със шампоан.

Бадемовото масло може да бъде доста потребно и в битката с пърхота, тъй като добре отстранява мъртвите кафези от кожата на главата. Смеси малко масло с пюре от цариградско (бодливо) грозде и нанеси върху кожата на главата. Изчакай 30 минути и отмий – по този начин хем ще възстановиш положителното положение на кожата на главата, хем ще придадеш искра на косата.

За да предпазиш кожата на главата, която е подложена на доста отрицателни въздействия (замърсявания, ултравиолетовите лъчи, разнообразни химикали от лаковете и боята за коса), от възпаления, които могат да доведат до появяването на пърхот, изсъхване или опадане на косата, е добре постоянно да използваш бадемово масло в грижата за нея.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР