Бъбреците са жизненоважни органи, без които тялото не може да

...
Бъбреците са жизненоважни органи, без които тялото не може да
Коментари Харесай

Тревожни сигнали, че бъбреците ви се нуждаят от детокс

Бъбреците са жизненоважни органи, без които тялото не може да живее. Тяхната функционалност е обвързвана с филтрирането на токсините от организма, стимулацията на синтеза на кръвни кафези, хормони, регулацията на кръвното налягане, контрола на водно-солевия (електролитния) баланс в тялото, както и равнищата на pH, като бъбреците имат за задача да защищават от прекомерно киселинна среда в организма, рискова за здравето.

Когато е налице зараза или бъбречно заболяване, всички тези функционалности стартират да се затрудняват. Преди да настъпят необратими промени във функционалната тъкан на бъбреците обаче има някои признаци, че те се нуждаят от детокс. Ако им обърнете внимание, ще можете навременно да предприемете детоксикиране на тези значими органи, с цел да запазите здравето си.

Кои са знаците, че бъбреците се нуждаят от детокс?

Хронични бъбречни болести – при тях бъбреците изпитват непрекъснато усложнение в осъществяване на функционалностите си. Ето за какво при сходно страдалчество е добре от време на време да вършиме детокс режим на бъбреците.

Разрастващо се акне и кожни обриви – кожните проблеми могат да се свържат с разнообразни положения и могат да са провокирани от многочислени аргументи, една от които обаче е здравето на бъбреците. Когато те не могат да извеждат качествено токсините от тялото и са прекомерно натоварени е допустимо по кожата да се появят гнойни пъпки, замърсявания, обриви, зачервявания.

Болка в гърба с неуточнен генезис – болките в гърба могат да са провокирани от разнообразни аргументи, една от които са бъбреците. За да подобрите функционалността им, детоксикирайте ги по подобаващия метод.

Как можете да детоксикирате бъбреците?

Избягвайте нездравословни за бъбреците храни

Сред тях са храни, причиняващи висока киселинност в организма (кафе, черен чай, тежки наситени мазнини). Наблягайте на потребните за тези органи артикули като алено цвекло, куркума, цитрусови плодове, рукола, любеница, пъпеш, моркови, магданоз, червени боровинки.

Хидратирайте тялото добре

Дехидратацията е пагубна за бъбреците, даже в леките ѝ форми. Пийте задоволително количество вода дневно, с цел да им помогнете да извеждат токсините от тялото по-лесно и качествено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР