Бъбреците са един от най -важните органи в човешкото тяло,

...
Бъбреците са един от най -важните органи в човешкото тяло,
Коментари Харесай

Ето как да разпознаем рано бъбречното заболяване

Бъбреците са един от най -важните органи в човешкото тяло, което обезпечава нормализиране на налягането, премахване на токсините и токсините, както и надзор на кръвните детайли.
Състоянието на бъбреците обаче постоянно се оставя настрани, хората считат, че сърцето и черният дроб са доста по -важни. Това обаче е главният филтър на тялото и главният орган на отделителната система. Ето по какъв начин да се разпознава рано бъбречното заболяване.

Слабост
Умората, загубата на сили, главоболието, желанието за сън и треската могат да бъдат резултат от метаболитни нарушавания, когато бъбреците неприятно пречистват кръвта и не отстраняват токсините. Лекарите също оповестяват за липса на вкус при пациентите.

Безсъние
Редовното бодърствуване също може да алармира за появяването на нередовност на бъбреците и натрупването на отрови в кръвта. Например задухът по време на сън може да демонстрира неприятна бъбречна функционалност.

Суха кожа
Ако бъбреците съвсем не могат да обезпечат нужното равнище на съществени субстанции в кръвта, тогава кожата може да изсъхне и да придобие жълтеникав нюанс. Костната мощ също е понижена.

Често уриниране
Ако имате предпочитание да посещавате банята на всеки половин час, е евентуално бъбречните ви филтри, нефроните, да са развалени. Това може да бъде и признак на гинекологични и урологични болести. Например, увреждане на шийката на матката, цистит или полионефрит. При мъжете честото уриниране може да е сигнал за уголемена простата.

Урината е трансформирала цвета си
В случай на бъбречни проблеми, филтрите разрешават протеинът да премине в урината, което я кара да стане мътна. Кръвта в урината е сигнал, че незабавно би трябвало да извършите посещаване при доктор. Това се случва, когато има израстък, камъни в бъбреците или напреднала зараза.

Оток
Ако бъбреците не работят добре, ръцете и краката стартират да се подуват, а под очите се появяват торбички. Всичко това демонстрира натрупването на непотребна течност в организма.

Болка в гърба
В ранните стадии на бъбречно заболяване долната част на гърба боли единствено от едната страна, а болката се усилва по време на подготовка или когато позицията на тялото се промени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР