Бъбрекът (на латински: ren s. nephros) е анатомичен орган в

...
Бъбрекът (на латински: ren s. nephros) е анатомичен орган в
Коментари Харесай

Четирите най-лоши навици, които направо разказват играта на бъбреците

Бъбрекът (на латински: ren s. nephros) е анатомичен орган в човешкото тяло, предопределен да филтрира кръвта и да отделя токсичните субстанции под формата на урина. Над бъбрека се намират надбъбречните жлези, които отделят хормони като адреналин и норадреналин.
Специалистите показват, че има няколко нездравословни навика, които се отразяват пагубно върху бъбреците. Добре е да не забравяте, че тези органи играят голяма роля в човешкия организъм. Те освен филтрират кръвта и я избавят от отпадните артикули, а и балансират равнищата на електролитите в организма.

До огромна степен от бъбреците зависи и контролът на кръвното налягане, както и производството на червени кръвни кафези. Бъбреците имат невероятната дарба да наблюдават равнището на телесните течности, концентрацията на натрий, електролити, калий и киселинно-алкалния баланс в тялото. Именно те са тези, които филтрират отпадните артикули от метаболизма, като пикочната киселина от ДНК разпада и карбамида от протеиновия метаболизъм. Медиците са изготвили лист, в който са показали най-опасните привички, нанасящи безвъзвратни провали върху бъбреците ви.

Ето кои са факторите, включени в листата на водещите провокатори на бъбречни болести:
1. Сол
Все повече българи одобряват много над нужното за организма количество сол. Няма да сгрешите, в случай че се опитате да намалите фрапантно приема на сол.
Имайте поради, че изобилието на сол в храната води до доста повишение на равнищата на кръвното налягане. Това е много сериозен удар за бъбреците.

2. Обезболяващи лекарства

Мнозина намират избавление от мощната болежка в нестероидните противовъзпалителни средства. Трябва обаче да знаете, че честият банкет на тези лекарства нанася съществени провали на бъбреците.

Този филтър на тялото не съумява да се оправи напълно с цялостното пречистване на организма от съставените елементи, съдържащи се в обезболяващите лекарства.

3. Месо

Прекомерният банкет на месо също се отразява пагубно на организма.

Ако постоянно си позволявате да злоупотребявате с скотски протеини, то би трябвало да знаете, че увеличавате доста киселинността на кръвта.
Това надлежно води до доста увеличение на риска от появяването на ацидоза. Това е развой, при който бъбреците не съумяват да се оправят с навременната екскреция на киселината.

За да избегнете всички тези проблеми, експертите поучават месото да не е повече от една четвърт от храната в чинията ви. Наблягайте повече на приема на плодове, зеленчуци и зърнени храни.

4. Вода

За приема на вода е изписано доста. Едва ли обаче си давате сметка, че незадоволителният банкет на вода може да нанесе съществени увреждания на бъбреците ви. Става въпрос за приема на вода в чистата й форма, а не като добавка към сокове и други коктейли.
Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е средства от националната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Инфо: Новинибг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР