Бъбречните камъни са се превърнали в една от най-големите опасности

...
Бъбречните камъни са се превърнали в една от най-големите опасности
Коментари Харесай

Невероятни ползи от ечемичена вода за лечение на бъбречни камъни

Бъбречните камъни са се трансформирали в една от най-големите рискове за здравето в наши дни. Броят на хората, страдащи от камъни в бъбреците, се е нараснал съвсем 10 пъти през последните няколко години. Докато множеството от нас считат, че интервенцията е единственият метод да се отървем от този мъчителен проблем, има няколко елементарни и лесни естествени средства, които могат да се употребяват за лекуване му. Ечемичената вода е една от тях.

Камъните в бъбреците са главно кристализирани минерални отлагания, които се образуват вътре в бъбреците, а от време на време и в уретрата. В множеството случаи тези кристали са направени от калциеви отлагания (предимно калциев оксалат и смесени с калциев фосфат понякога).

Те обаче могат да съдържат и пикочна киселина или избрана аминокиселина, наречена " цистин ", в случай че страдате от подагра или генетични проблеми. Тези твърди маси, насъбрани в бъбречните тъкани, могат да бъдат с разнообразни размери - от размер на малко пясъчно зърно до толкоз огромно, колкото топката за голф!

Камъните в бъбреците нормално стартират с няколко леки до тежки признаци като остра болежка, инфектиране, храносмилателни проблеми, студени тръпки, нараснала температура, зараза, кръв в урината и други Тъй като камъните стават по-големи, те основават от ден на ден и повече запушвания на уретрата и повреждат бъбречните тъкани значително.

 Невероятни изгоди от ечемичена вода за лекуване на бъбречни камъни

Но преди да предприемете някакви превантивни ограничения, значимо е да знаете действителните аргументи зад бъбречните камъни. Наследствеността играе основна роля при образуването на бъбречни камъни. Ако имате анамнеза за инфекции на бъбреците или пикочните пътища, би трябвало да се смятате за изложени на риск.

Консумирането на модифицирани храни може да докара до камъни в бъбреците, а също и на алено месо, кофеин, захар, млечни артикули и рафинирано брашно.

Ечемичената вода освен предотвратява образуването на камъни в бъбреците, само че също по този начин оказва помощ при разтварянето на съществуващите. Редовната консумация на ечемичена вода се смята за едно от най-ефективните естествени медикаменти за камъни в бъбреците, защото може да сътвори нужния напън на пикочния мехур и да направи процеса на елиминиране на бъбречните камъни по-лесен.

Ечемичената вода оказва помощ за поддържането на рН салдото в нашето тяло, като го прави алкален. В последна сметка това лимитира производството на камъни в бъбреците. Тя играе основна роля в подхранването на бъбреците и поддържането им здрави, което е от значително значение за попречване на разнообразни проблеми с пикочните пътища, в това число повторната поява на камъни в бъбреците.

Водата от ечемик оказва помощ при почистването на бъбреците посредством измиване на всички типове токсични материали от организма посредством урината. Ечемикът е богат на хранителни нишки, което е належащо за понижаване на екскрецията на калций в урината.

 Невероятни изгоди от ечемичена вода за лекуване на бъбречни камъни

Ечемичената вода обезпечава задоволително количество витамин В6 за нашето тяло, което разгражда мастните калциеви оксалати, формирани в бъбреците. Ечемикът съдържа доста магнезий, което форсира разтварянето на кристали от калциев оксалат. Последно, само че не на последно място, ечемикът е един от най-евтините зърнени храни и можете да се възползвате от него когато и да е и на всички места.

Как да приготвим ечемичената вода?

Изсипете 1 литър прясна питейна вода в някакъв съд. Вземете 1 супена лъжица семена от ечемик и ги прибавете във водата. Поставете съда във фурната. Включете я и оставете сместа да се вари минимум 30 минути при ниска температура. Извадете съда, откакто се сместа намалее до половината от първичното количество. Охладете я и я пийте в продължение на през целия ден. Ако желаете, можете да добавите свеж лимонен сок или супена лъжица мед, с цел да я извършите по-приятна.

Няма рискови странични резултати от потреблението на ечемичена вода. Въпреки това, поглъщането на прекомерно доста от тази натурална напитка може да аргументи смутен корем и да провокира диария.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР