Бабите са виновни за това, че децата страдат от затлъстяване,

...
Бабите са виновни за това, че децата страдат от затлъстяване,
Коментари Харесай

Бабите са виновни за затлъстяването на децата

Бабите са отговорни за това, че децата страдат от затлъстяване, написа в. “Дейли мейл “.

Повечето баби – и дядовци – споделят, че да глезят внуците си е тяхната роля в живота.

Но както означават откриватели, прекомерно великодушното разпределяне на шоколад и бисквитки на внуците води до това, че децата, за които се грижат баби и дядовци, постоянно изпитват проблеми с тежестта.

 баба и внуче Thinkstock

По думите на специалисти това значи, че Англия я чакат проблеми в бъдеще. Изследователи от института за приложна медико-санитарна медицина в Бирмингам изучавали фамилии в Бирмингам и Единбург, и забелязали, че в случай че за децата се грижат баби и дядовци, то тези деца биват доста постоянно хранени с бонбони и сладкиши и рядко биват извеждани на улицата.

Бабите и дядовците също по този начин по-често разрешават на внуците си да гледат телевизия или да употребяват таблети и смарт телефони.

 баба и внуче Thinkstock

Но родителите считат, че не могат да създадат нищо, защото бабите и дядовците гледат децата им гратис. Всички споделят, че всичко това е бомба със закъснител за системата за опазване на здравето, защото затлъстяването усилва риска от поява на рак или сърдечно-съдови болести.

Във Англия към този момент има към седем хиляди пациенти на възраст под 25 година с диабет от втори вид, което не толкоз от дълго време се появяваше единствено измежду хората в з-ряла възраст.

 баба внуче Thinkstock

Не е нужно да споделяме, че бабите и в нашата страна са специалистки по това да те карат да ядеш когато не си гладен и с мотив и без мотив носят шоколад на децата, тъй като то "с празни ръце не се върви ".

Дано въпреки всичко всички в фамилията дружно се грижат за положителното на децата.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР