Бабите и дядовците ми са с много ниско образование. Родители

...
Бабите и дядовците ми са с много ниско образование. Родители
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: От село стигнах до Световната банка

„ Бабите и дядовците ми са с доста ниско обучение. Родители ми са приключили единствено гимназия. Аз съм първата в фамилията, която има висше обучение. От село в България до началник на Световната банка - ето по какъв начин наподобява опцията! ”. Това написа Кристалина Георгиева в профила си в Twitter часове, откакто беше номинирана за поста ръководещ шеф на Международния валутен фонд. Посланието й бе съпроводено от фамилна черно-бяла фотография.

В различен туит 65-годишната Георгиева благодари на българското държавно управление за поддръжката при издигането на кандидатурата й.

" Благодаря на българското държавно управление и особено на премиера Бойко Борисов за доверието и поддръжката за моята номинация като претендент за длъжността ръководещ шеф на Международния валутен фонд ", написа Георгиева.

Тя завоюва поддръжката на множеството от 28-те страни членки на Европейски Съюз на 2 август, след два кръга на гласоподаване. Главният изпълнителен шеф на Световната банка и някогашен еврокомисар в този момент ще се нуждае от утвърждението на Съединени американски щати, които на практика имат право на несъгласие в МВФ, както и от гласовете на болшинството от 24-членния Управителен съвет на фонда на гласуването през октомври.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР