> Бабиш и БорисовАз знам как да спасим Европа. Казах

...
> Бабиш и БорисовАз знам как да спасим Европа. Казах
Коментари Харесай

Премиерът на Чехия: Бойко пази по-добре границите, отколкото от някои наши колеги в Шенген

 > Бабиш и Борисов
" Аз знам по какъв начин да спасим Европа. Казах ви за Шенген, за пазара, за дейностите, къде е тактиката, къде са Балканите, моят другар Заев - ние му обещахме да стартира полемика. Бойко пази по-добре границите, в сравнение с от някои наши сътрудници в Шенген. Те пазят нашите граници. Питайте Бойко по какъв начин пази границите или хърватския министър председател Андрей Пленкович. Когато бях министър на финансите и отидох в Дубровник, чаках 2 часа на границата – и то на граница на едно село, което се намира на морето “, сподели още Бабиш.

Европа след Брекзит и пандемията COVID-19 са темите на основния панел на тазгодишния Стратегически конгрес в Блед (BSF), който се организира през днешния ден в Словения и ще продължи единствено един ден заради актуалната пандемия.

Словенският министър председател Янез Янша изтъкна в словото си, че следващата година ще бъде интервал на Брекзит и, че е належащо да се откри баланс на силите в съюза.

" Ще се надигнем и пред икономическите последствия от ковид, но за благополучие, на добра основа с помощта на съглашението, признато от Европейския съвет през юли “, посочи Янша.

Българският премиер  установи, че страните в Европейски Съюз не са били готови за пандемията и прикани за повече взаимност. От своя страна, унгарският му колега Виктор Орбан разгласи преди формалната полемика, че Европейски Съюз е в неволя, защото не е защитил позицията си в международната стопанска система.

" Сега е мъчно за жителите на Европейски Съюз да схванат, че към този момент не сме водачи. Сега това са Съединени американски щати и Китай “, сподели Орбан.

Последвал е апел от сръбския президент Александър Вучич за повече ценене на страните кандидат-членки от Европейски Съюз.

Хърватският министър председател Андрей Пленкович пък е смутен, че заради пандемията председателството на Европейски Съюз действа на практика от 10 март и че липсват срещи лице в лице с други водачи.

На срещата участваха още президентът на МВФ Кристалина Георгиева и президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Поради пандемията Стратегическият конгрес в Блед тази година се организира при специфични условия и има съкратена стратегия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР