БАБХ затвори супермаркет в Пловдив заради наличие на хлебарки в

...
БАБХ затвори супермаркет в Пловдив заради наличие на хлебарки в
Коментари Харесай

Затвориха супермаркет в Пловдив заради хлебарки

БАБХ затвори супермаркет в Пловдив поради съществуване на хлебарки в топлата витрина.

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) се самосезира по отношение на обява в медиите за съществуване на хлебарка в топлата витрина на огромен супермаркет в Пловдив.

Припомняме, че в публикация  бе разказан случая на клиент, разкрил насекомото във витрината.

Извършена е инспекция от инспекторите от отдел " Контрол на храните и граничен надзор “ при Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) Пловдив в супермаркета, както и в обекта за произвеждане на кулинарни произведения на компанията. в TrafficNews 

При инспекцията в магазина е установено, че в топлата витрина, в която се съхраняват подготвени храни, има съществуване на хлебарка. Проблемът е открит и от компанията. Предприети са изключителни ограничения за дезинсекция. Супермаркетът е третиран против насекоми на 24, 27 и 29.01.2023 година

При следваща инспекция е открито, че предприетите ограничения не са изцяло ефикасни все още, поради което е направено и връчено предписание за прекъсване на активността по изпичане на място на месни разфасовки и заготовки, и предпазване и реализация на подготвени храни в супермаркета.

В обекта за произвеждане на кулинарни произведения на компанията сега на инспекцията е открито, че отвън индустриалните пространства и в помещението за подготвяне на топли храни има съществуване на умрели хлебарки. Там също са подхванати изключителни ограничения за дезинсекция. Обектът е третиран против насекоми на 09.01.2023 година, след това и на 24, 27 и 29.01.2023 година Поради това, че подхванатите спомагателни мероприятия също не са били изцяло ефикасни, е направено и връчено предписание за прекъсване на активността по подготвяне на топли храни и в този обект.

Извършено е главно разчистване и стерилизация както на супермаркета, така и на обекта за произвеждане на кулинарни произведения на компанията. Управителите на магазина и на индустриалния обект са изготвили протоколи за съществуване на частични ремонтни действия.

Предприети са ограничения за промяна на компанията, която прави дезинсекция и дератизация.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР