БАБХ встъпи в своите правомощия на граничен пункт Капитан Андреево

...
БАБХ встъпи в своите правомощия на граничен пункт Капитан Андреево
Коментари Харесай

БАБХ взела правомощията си на границата с Турция като гарант, че до потребителя достигат качествени и безопасни плодове и зеленчуци

БАБХ встъпи в своите пълномощия на граничен пункт " Капитан Андреево " като поръчител за качеството и сигурността на плодовете и зеленчуците, импорт от трети страни, които се оферират на българския и европейския пазар. Това съобщи заместник-министър Иван Христанов на двустранна среща с посланика на Турция в Република България Айлин Секизкьок. В диалога взеха присъединяване зам. изпълнителния шеф на БАБХ доктор Ангел Мавровски, от турска страна - началникът на ветеринарния граничен надзор на пункт " Капъкуле " доктор Йозгюч Танер и представители на асоциациите на експортьорите на плодове и зеленчуци.

Посланик Секизкьок разяснява, че турските управляващи, както и асоциацията на експортьорите на на плодове и зеленчуци на Република Турция, са уверени, че новата система на работа на " Капитан Андреево " ще бъде от изгода. " Ние имаме предпочитание да работим дружно и да ви спомагаме в този развой, тъй че турските износи да преминат през процеса с минимални усложнения ", съобщи Айлин Секизкьок.

Турските експортьори осведомиха заместник-министъра за редица проблеми, които са имали при досегашния метод на осъществяване на контрола. Те потвърдиха доверието си в Националната референтна лаборатория " ЦЛХИК ", която пое проучването на продукцията и подчертаха, че най-големият проблем сега е, че компанията, виновна за товарите и тяхна връзка с формалния надзор, е единствено една. " Смятаме, че в случай че има опция да бъдат утвърдени и други компании, които да извършват тази функционалност, казусът ще бъде позволен ", споделиха в допълнение експортьорите.

По-рано денем заместник-министър Христанов ревизира осъществяването на формалния надзор и пробонабирането от пратките с плодове и зеленчуци на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР