БАБХ спря от разпространение в търговската мрежа спанак със съмнение,

...
БАБХ спря от разпространение в търговската мрежа спанак със съмнение,
Коментари Харесай

Изтеглят от пазара спанак, има съмнение, че е примесен с татул

БАБХ спря от разпространяване в комерсиалната мрежа спанак със подозрение, че е подправен с листа от отровното растение татул, оповестиха от организацията.

Става дума за опаковки от 500 гр., вид Горила, създаден в област Пловдив и продаван най-малко на две места – във верига магазини с обект в Костинброд и в хипермаркет в Търговище (от БАБХ не дават данни за имената на комерсиалните обекти – б.р.).

Сигналът от Търговище се отнася за двама души, консумирали храна приготвена с посочения спанак. Те са получили неразположение и са диагностицирани от медиците в града с признаци на атропиново отравяне. От Констинброд е постъпил сигнал от жител, който е приложил фотоси със същата марка спанак, на които се виждат стръкове, разнообразни от тези на спанак и наподобяващи татул.

В магазина в Търговище инспекторите фактически са разкрили „ единични стръкове от растение с форма и аромат, разнообразни от спанак (предполагаеми единични растения татул)”.

При инспекцията на производителя се открива, че спанакът се почиства и пакетира в нерегламентиран обект, който не е регистриран по Закона за храните. Продукцията му се доставя и в други огромни търговски вериги в страната.

Цялото количество в индустриалния обект е спряно от реализация, известени са и търговците.

БАБХ приканва всички жители, закупили пакетирани листа от спанак от по 500 гр., вид Горила, създаден в област Пловдив, да не го употребяват и да го върнат в комерсиалния обект, от който са го закупили.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР