БАБХ са инструмент за изпълнение на правителствени решения. За чумата

...
БАБХ са инструмент за изпълнение на правителствени решения. За чумата
Коментари Харесай

Нинова захапа Борисов: Никога не взима кризи на ръчно управление, само предизборни кампании

" БАБХ са инструмент за осъществяване на държавни решения. За чумата отговорност носи Министерски съвет и премиера . Кой проспа година и половина и даде пари за бутафорната ограда - държавното управление и Порожанов. Кой реши да се провиснал триста лв. за разчистване на дворовете и нито лев за заплащане по пазарни цени - държавното управление. "

Това разяснява пред публицисти в Шумен ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, запитана за дейностите на БАБХ по повод тежката рецесия с африканската чума по свинете.
 Започва изплащането на еднократната помощ за вредите от африканската чума Обновена
Започва изплащането на еднократната помощ за вредите от африканската чума

Плащания няма да се правят само в област Кърджали

Според нея унищоженият роден свиневъден бранш ще бъде обезщетен с импорт и цените ще се усилват. Нинова акцентира, че политиката в бранш отглеждане на животни, комерсиалната политика, салдото, внос-износ - това са все въпроси на държавната политика .

" Къде се скриха по тези въпроси министри и министър председател ? Много е елементарно да обикаляш страната с държавен запас и да раздаваш парите, събрани от хората. И да се хвалиш, че взимаш акция на ръчно ръководство. Да сте видели да са взели рецесия на ръчно ръководство? Да сте видели в последно време премиера на горящо бунище или на падналия мост във Варна, или в някоя плантация , където избиват животни? При рецесия се покриват, до момента в който се размине и изключват микрофоните на публицистите , с цел да няма неуместни въпроси ", сподели още Нинова.

" Ние не стояхме безучастни. Предложихме пет съответни ограничения за превъзмогване на рецесията с животните и в помощ на стопанската система и на хората. Всичко отхвърлиха ", посочи още водачът на Българска социалистическа партия.
 БАБХ влиза в персонални стопанства и търси живи свине за евтаназия Обновена
БАБХ влиза в персонални стопанства и търси живи свине за евтаназия

Загубите от чумата за целия бранш ще са милиарди, разясняват експерти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР