БАБХ предвижда нови стандарти за месните продукти. Кюфтета, кебапчета и

...
БАБХ предвижда нови стандарти за месните продукти. Кюфтета, кебапчета и
Коментари Харесай

Агенцията по храните иска повече вода и по-малко мазнини в кюфтетата и кебапчетата

БАБХ планува нови стандарти за месните артикули. Кюфтета, кебапчета и карначета ще би трябвало да съдържат по-малко количество лой за сметка на водата. От Българската организация за сигурност на храните обясниха, че след смяната тези артикули ще станат по-качествени и по-здравословни.

Кюфтето към този момент в никакъв случай няма да е същото, тъй като съгласно новите условия то към този момент ще съдържа повече вода и по-малко лой, което съгласно специалистите няма по никакъв метод да се отрази на вкусовите му качества.

" Хората не би трябвало да се тормозят. Потребителите би трябвало да са спокойни, тези храни ще бъдат със същия състав, със същия усет, само че ще бъдат по-качествени и по-здравословни ", сподели основният специалист в Дирекция " Контрол на храните " Райна Иванова, представена от Нова телевизия.

Опитните майстори на скарата не желаят да си помислят, че водата ще измести мазнината в кюфтетата.

Мазнината в кюфтетата брани и знаковият скараджия на Кюстендил - Стоян Костадинов, който всички в града познават като Стьопата.

" То в случай че има вода, няма да е кюфте. Няма да има нищо. Нали, за това е кюфте? Да е блажно. Аз по този начин мисля, само че не знам ", съобщи Костадинов.

Експертите изясняват новия състав на кюфтето с това, че у нас животните са изменили породите си и с цел да се извлече по-добрата част от месото, им са нужни нови пропорции мазнини и вода.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР