БАБХ откри близо 60 кг пушена скумрия на шайби и

...
БАБХ откри близо 60 кг пушена скумрия на шайби и
Коментари Харесай

БАБХ: Продеден е 50 кг заразен с листерия суджук

БАБХ откри близо 60 кг пушена скумрия на шайби и 50 кг суджук, инфектирани с листерия. Част от продуктие са към този момент продадени, а другата конфискувани.
От конфискуваните 300 проби от подготвени за консумация храни в цялата страна, от Агенцията по храните откриват два типа инфектирани продукта с листерия. В единия случай става дума за скумрия на шайби от Сливен, а във втория - за домакински суджук в Русе, оповестява bgonair.

Инспекторите са съумели да изтеглят от комерсиалната мрежа 15 кг от скумрията, а останалите 45 са продадени. От инфектирания домакински суджук са създадени 50 кг, само че количества от него не са открити в магазините, което значи, че суджукът е продаден.

Ден откакто разгласи, че в магазини са открити българска риба и български суджук, инфектирани с листерия БАБХ разгласи за инспекцията си, оповестява БНР.

Информация за проблематичните партиди клиентите могат да получат от магазина, от който са купили от въпросната риба или суджук.

Причина за появяването на листерията в готовите артикули е неприятна хигиена при производството. Затова специалистите по храните поучават за прецизен надзор от страна на виновните институции. Листерията е от вида хранителни инфекции с най-голям % смъртност. Фаталните изходи са 20% от диагностицираните с листерия.

За най-рискови артикули се считат меките сирена, месните артикули, както и някои типове плодове и зеленчуци.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР