Бабата по майчина линия играе много важна роля в живота

...
Бабата по майчина линия играе много важна роля в живота
Коментари Харесай

Бабата по майчина линия е най-важният човек в живота на едно дете. Ето защо!

Бабата по майчина линия играе доста значима роля в живота на детето. Тя освен му дава нужните познания и опит и го подарява с обич, топлота и грижа – връзката й с внука е доста по-дълбока.

И тя се образува на генно равнище!

Всеизвестен факт е, че децата не наследяват генетичен материал от своите родители, а от своите баби и дядовци, както родителите са получили своята ДНК от своите прадядовци.

Затова постоянно се случва децата да наподобяват като наши отишли си родственици.

Експертите настояват, че децата получават по-голямата част от генетичната информация от своите баби по майчина линия.

В същото време би трябвало да разберете, че всичко постоянно е релативно и всяко семейство е неповторимо. Детето може доста да наподобява на бабата по бащина линия. Що се отнася до генетиката, прогнозирането на хода на събитията евентуално е доста мъчно.

Но е значимо родителите да осъзнаят каква голяма роля играят техните родственици в ориста на детето и какво през днешния ден е съвременно да се назовава „ прочувствена просветеност “.

Според специалисти даже страстите, изпитани от бабата по време на нейната бременност, могат да повлияят на развиването на детето на щерка й.

Важно е да запомните, че фамилията е повсеместен организъм, всички негови членове са тясно свързани.

Заедно с гените и всичко позитивно, което виждаме в себе си, ние предаваме нашите заболявания и неприятни привички, пристрастявания и зависимости на нашите деца и внуци.

Въз основа на това едно нещо е несъмнено: не можете да пренебрегвате психическото и физическото си здраве. Това е най-лошата безнаказаност, тъй като можете да навредите освен и не толкоз на себе си, а на доста бъдещи генерации.

Така че се грижете за себе си – и вашите внуци ще се възползват от това!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР