Бабата по бащина линия на 3-годишните близнаци Стефан и Габриела,

...
Бабата по бащина линия на 3-годишните близнаци Стефан и Габриела,
Коментари Харесай

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Бабата по бащина линия на 3-годишните близнаци Стефан и Габриела, настанени с контузии и недохранване в УМБАЛ „ Св. Георги ”, е декларирала предпочитание да ги гледа. Жената, чието име е Ангелина Брандийска, живее в Стамболийски и още щом научила, че има подозрения за побой над децата, отишла в локалната обществена работа. Тя обяснила, че се е виждала с децата допреди година и те били добре. След това снаха й Иванка Стефанова престанала да контактува с нея, не й давала да вижда и близнаците. За появяването на бабата заяви шефката на дирекция „ Социално подкрепяне ” Надя Танева.

Двете деца бяха настанени в болница в понеделник вечерта, откакто паница от стената паднала върху момчето, до момента в който спяло. Детето към момента е в кома, а сестричката му е с охлузване на окото. По рождение двете деца нямат увреждания, само че не са били гледани добре – тежат по към 9 кг, момичето не може да върви и да приказва. След хоспитализирането на близнаците майката беше арестувана за 24 часа, само че по-късно е освободена, без да е й е повдигано обвиняване. От Районна прокуратура- Пловдив, отхвърлиха детайлности по случая. Според шефа на пловдивската полиция Атанас Илков няма безапелационни данни майката да е упражнявала принуждение над децата.

„ Неглижирането на грижите за децата обаче е реалност, а това също е принуждение по Закона за протекция на детето ”, разяснява Надя Танева.

Социалните са посетили жилището на майката, откакто тя е напуснала ареста, само че дамата не е отворила. Бащата, който работи в Германия, още не се е обадил, майка му направила опит да се свърже с него, само че без резултат.

Предстои 3-годишната Габриела да бъде преместена в Детската клиника на УМБАЛ „ Св. Георги ”, където ще има потребност от компаньон. Едната опция е при нея да е баба й, другата – с грижите за детето да се заемат чиновници на Отдела за протекция на детето и доброволци по график. „ Проучваме опциите децата да отидат при баба си, когато се стабилизират, само че те се нуждаят от непрекъснати медицински грижи, по тази причина търсим и приемно семейство, което може да им ги обезпечи. Другият вид е децата да бъдат настанени в център от фамилен вид, където има такива грижи. Държа да подчертая, че това не значи да отнеме родителските права на майката ”, изясни какво следва Надя Танева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР