Бабата на убитата Кристин от Сотиря – Милка Георгиева изрази

...
Бабата на убитата Кристин от Сотиря – Милка Георгиева изрази
Коментари Харесай

Бабата на убитата Кристин: Създава се възможност за предсрочно освобождаване на извършителя

Бабата на убитата Кристин от Сотиря – Милка Георгиева изрази терзания пред правосъдния министър Янаки Стоилов, че окончателното правосъдно решение основава опция за предварително освобождение на причинителя.

Днес Върховният касационен съд постанови присъда „ пожизнен затвор “ за килъра на детето – Мартин Трифонов. Първите две инстанции осъдиха Трифонов на „ пожизнен затвор без право на подмяна “.

Министърът изясни на бабата на убитото дете, че съгласно Наказателния кодекс доживотният затвор може да бъде сменен с наказване отнемане от независимост за период от тридесет години, в случай че наказаният е изтърпял не по-малко от двадесет години.

„ От една страна би трябвало да се търси метод на причинителите да се помогне да се поправят, само че от друга би трябвало да се мисли за жертвите на закононарушения и техните близки “, добави още проф. Стоилов.

Стоилов обърна внимание на значимостта съдилищата да намират метод да изясняват своите решения по чувствителни за обществото случаи. Той посъветва фамилията да се обърне към Националния съвет за подкрепяне и отплата на потърпевши от закононарушения към Министерството на правораздаването.

Националният съвет преглежда заявките на потърпевши от закононарушения и на техни родственици и дава отговор за изплащането на финансовите им обезщетения по Закона за подкрепяне и финансова отплата на потърпевши от закононарушения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР