Бабата на болното от ДЦП момиченце е агресивна и обвинена

...
Бабата на болното от ДЦП момиченце е агресивна и обвинена
Коментари Харесай

Ужасяващи разкрития за убийството на 13 г. Марина в София

Бабата на болното от ДЦП момиченце е нападателна и упрекната за убийството му. 60-годишната Василка Костова е оставена за 72 часа в ареста. След аутопсията станало ясно, че 13-годишната Марина е пребита грубо, имала счупени ребра, само че повода за гибелта ѝ е удушаване, оповестява „ Телеграф “, базирайки се на проверяващи.

Василка не признавала виновността си, обяснявала, че правила масаж на болното дете, като изтъкнала това като причина за счупванията.

Почти бездиханното тяло на дребната Марина било намерено от нейни близки, които извикали кола за спешна помощ и полиция. Малко по-късно обаче болното от детска церебрална парализа дете издъхнало. Във вторник през нощта бяха задържани вуйчото и баба ѝ Василка, само че мъжът беше освободен през вчерашния ден, защото нямал никакво касателство към закононарушението.

В хода на следствието станало ясно, че съвсем всички от семейството на момиченцето го тормозили, пребивали, унижавали поради болестта. Нейни близки споделили пред проверяващи, че Марина говорила единствено с брат си, който обаче също оказвал принуждение върху нея.

„ Това е нещо ужасно, такова принуждение, такива издевателства не бяхме виждали от дълго време. Детето е било съвсем неподвижно поради ДЦП, а те са го биели “, разясняват криминалисти.

Патоанатомите създали аутопсия на убитото дете и разкрили, че има няколко счупени ребра в резултат на побой, само че причина за гибелта е удушаване. Освен това станало ясно, че то има остарели счупвания и сраствания, за които се допуска, че са от злокобни издевателства.

Бабата Василка не признава виновността си. Тя работи в чистотата, описват нейни съседи във „ Факултета “. Тя е баба по майчина линия на издъхналото дете. Майката и бащата били разграничени, като мъжът не се интересувал изобщо от щерка си. Очаква се в края на седмицата съдът да гледа мярката за неотклонение на Василка Костова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР