Баба на 113 години е живяла при трима султани, 12

...
Баба на 113 години е живяла при трима султани, 12
Коментари Харесай

113-годишна туркиня живяла при 3-ма султани, 12 президенти и 27 премиери

Баба на 113 години е живяла при трима султани, 12 президенти и 27 министър председатели, виждала е Мустафа Кемал Ататюрк и помни оповестяването на републиката, оповестява турската частна телевизия НТВ.

По мотив идната на следващия ден 96-а годишнина от провъзгласяването на Република Турция Шукрийе Байрам от Бурса е била посетена в дома си от околийския шеф на град Инегьол, общинския кмет Алпер Табан и районния ръководител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Мустафа Ерсан.

Байрам е родена през 1906 година по времето на султан Абдул Хамид. В живота си тя е била ръководена от трима султани, а след оповестяването на републиката - от 12 президенти и 27 министър-председатели. Столетницата е претърпяла също двете международни войни и Балканската война. Майка е на четири деца и има десетки внуци и правнуци.

Бабата споделя, че би желала да се види и с сегашния президент Реджеп Тайип Ердоган, само че схваща, че той е доста ангажиран човек. " Да му даде Бог дълъг живот ", пожела баба Шукрийе.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР