Баба на 107 години от Великобритания приписва дълголетието си на

...
Баба на 107 години от Великобритания приписва дълголетието си на
Коментари Харесай

Жена на 107 г. разкрива тайната си за дълголетие

Баба на 107 години от Англия приписва дълголетието си на всекидневната чаша уиски, написа в. "Дейли експрес ".

Кей Травис почнала да "обръща по едно " на 92-годишна възраст. За интервал от 15 години бабата е изпила близо 5500 напитки, а обичаната ѝ вечеря е пицата. Бодрата дълголетница разказва обичаното си уиски като "отличен лек ".

Why pizza, fish suppers and whiskey are still on the menu for 107-year-old Sheffield great-grandmother Kay...https://t.co/G3kyVhU770 pic.twitter.com/HBxl9scg1t
— The Star, Sheffield (@SheffieldStar) August 15, 2017
Г-жа Травис към момента живее в къщата в Шефилд, в която се е нанесла преди 80 години. Във всекидневието й оказват помощ околните й и гледачи от "Социални грижи ".

Вдовицата страда от артрит, който й пречи сама да си готви. Кей Травис обаче упражнява цялостен надзор над процеса и дава инструкции на помощниците по какъв начин да подготвят храната й.

Жена на 109 година разкрива тайните на дълголетието: Каша и без мъже

Рецептата за дългоденствие: Риба с пържени картофи и джин с тоник

„ Майка ми постоянно си поръчва риба и пържени картофи, а пицата и е обичана за вечеря. Всекидневно пие по чаша уиски, защото счита, че това е най-хубавото лекарство. “, споделя 77-годишният ѝ наследник Джон Травис.

Въпреки уискито, което пие всеки ден, синът на дълголетната жена не би я определил като алкохоличка.

Кей е родена на 14 август 1910 година Детството ѝ е било извънредно тежко, защото татко ѝ умира на фронта по време на Първата международна война.

Като по-млада Кей Травис е преподавала танци, занимавала се е интензивно с градинарство и е поддържала мозъка си във форма с игра на бридж.

Пикантни храни - ключът към дълголетието

Бабата е отпразнувала 107-ия си рожден ден преди няколко дни с обяд в локална механа и чаено празненство вкъщи.

И в случай че Кей Травис приписва дълголетието си на всекидневното уиски, единственият й наследник, отбелязва, че в родата й по женска линия има няколко дами, доживели до напреднала възраст - майка й и две лели, умряли надлежно на 92, 87 и 102 години.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР