Баба на 107 години от Великобритания приписва дълголетието си на

...
Баба на 107 години от Великобритания приписва дълголетието си на
Коментари Харесай

107-годишна британка: Уискито е отличен цяр, обръщам по едно всеки ден

Баба на 107 години от Англия приписва дълголетието си на всекидневната чаша уиски, написа в. " Дейли експрес ".

Кей Травис почнала да " обръща по едно " на 92-годишна възраст. За интервал от 15 години бабата е изпила близо 5500 напитки. Бодрата дълголетница разказва обичаното си уиски като " отличен лек ".

Г-жа Травис към момента живее в къщата в Шефилд, в която се е нанесла преди 80 години. Във всекидневието ѝ оказват помощ околните ѝ и гледачи от " Социални грижи ".

Вдовицата страда от артрит, който ѝ пречи сама да си готви. Кей Травис обаче упражнява цялостен надзор над процеса и дава инструкции на помощниците по какъв начин да подготвят храната ѝ. За многообразие дълголетната баба от време на време си поръчва риба и пържени картофи и пица за у дома.

Като по-млада Кей Травис е преподавала танци, занимавала се е интензивно с градинарство и е поддържала мозъка си във форма с игра на бридж. Бабата е отпразнувала 107-ия си рожден ден преди няколко дни с обяд в локална механа и чаено празненство вкъщи.

И в случай че Кей Травис приписва дълголетието си на всекидневното уиски, единственият ѝ наследник, 77-годишният Джон Травис отбелязва, че в родата ѝ по женска линия има няколко дами, доживели до напреднала възраст - майка ѝ и две лели, умряли надлежно на 92, 87 и 102 години. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР