Баба може да не я приготвяла, затова вие изненадайте с

...
Баба може да не я приготвяла, затова вие изненадайте с
Коментари Харесай

Запеканка с киноа, пилешко, броколи и гъби

Баба може да не я приготвяла, по тази причина вие изненадайте с вкусна и потребна запеканка с киноа, пилешко, броколи и гъби

Необходими Продукти

● киноа - 1 ч.ч.
● броколи - 1 глава
● пилешко месо - 1 бутче
● гъби - 250 г
● масло - 50 г
● картофи - 3 бр.
● моркови - 2 бр.
● чушки - 2 бр.
● маслини - 150 г
● яйца - 1 бр.
● прясно мляко - 150 г
● кашкавал - 100 г
● сирене - 100 г
● зелен лук - 2 стръка
● горчица - 2 с.л.
● чесън - 2 скилидки
● черен пипер
● червен пипер
● сол

Начин на подготвяне

Сваряваме пилешко бутче в подсолена вода. Когато е готово, го почистваме от кожата и костите и го нарязвате на дребни късчета.

Пресипваме 2 1/2 ч.ч. от водата, в която се е сварили бутчето, и в тази вода варим киноата дружно с нарязания на ситно чесън. Когато заври водата, прибавяме маслото и разбъркваме понякога. Покриваме с похлупак и понижаваме температурата, с цел да попие киноата по-добре водата.

След като киноата е подготвена, я смъкваме от огъня и я оставяме настрани, покрита с похлупак. В друга тенджера задушаваме за малко гъбите, морковите, чушките и броколите.

Сваряваме картофите и ги нарязваме на кубчета.

В по-дълбоко тава, намазана с олио, слагаме всичко приготвено до момента, и прибавяме зеления лук, нарязан на ситно, както и сиренето и маслините. Разбъркваме добре, с цел да са разпределени отмерено всички съставки. Слагаме подправките.

Разбиваме млякото с яйцето и горчицата и изсипваме отмерено върху цялата тава. Слагаме в авансово загрята фурна на 180 градуса. 5 минути преди да е подготвена запеканката, изсипваме отмерено настъргания кашкавал и печем, до момента в който стане златист.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР