Баарле е един от най-чудноватите градове в ЕС, защото не

...
Баарле е един от най-чудноватите градове в ЕС, защото не
Коментари Харесай

В разделен от Белгия и Холандия град, половината заведения са затворени - slava.bg

Баарле е един от най-чудноватите градове в Европейски Съюз, тъй като не просто през улиците и градините, само че даже през някои от къщите, магазините и заведенията за хранене му минава границата сред Белгия и Холандия, конкретизирана едвам през 1995 година Затворена за част от карантината, въпреки през последните 25 години постоянно да е била считана единствено за мислена. Което е наложило прекъсването и на градския превоз, който постоянно е свързвал единния, въпреки административно разграничен 9-хиляден град с включени към него околни селца.

Той е неповторим може би и в света, тъй като хем е 1 обитаемо място, хем има двама кметове с два градски съвета, избирани по друго време и с друг мандат. Има също две полицейски ръководства под два национални флага, герба и корони. 2-те черкви са елементи от 2 разнообразни национални черкви. Двете пощи са към разнообразни национални съобщителни системи. Двете данъчни събират разнообразни типове данъци и такси при разнообразни ставки.

Към коя народност принадлежат парцелите и хората се дефинира съгласно изгледа от прозорците им. Така в някои къщи едни се водят белгийци, а други холандци, изключително при обособени входове – челен и заден.

Най-страшното разделяне, което разясняват сега жителите на Баарле обаче е фактът, че тази седмица заведенията за хранене в холандската част, както и всички магазини, са отворени, освен това при отпаднали безусловно всички маски и ограничения, до момента в който в белгийската част остават затворени. Тълпите от туристи остават единствено на едната територия. А предприемчивите притежатели на кръчми употребяват разрешението на локалните управляващи да слагат повече маси извън, с цел да ги обтегнат безусловно на граничната вадичка и да привлекат „ комшиите”.

„ Това е незаслужено, аз би трябвало да си пия кафето на терасата, а в заведението на нашата улица, на 100 м, тъй като е в Нидерландия, хората се радват на слънцето и напитките”, разяснява жител, живеещ в непосредствена непосредственост до „ браздата”.
Дама от белгийската страна, която още веднъж може да пазари в обичаната си пекарна, попадаща в Нидерландия, което прави, откогато се помни, пък се радва, че от 1 юни комерсиалните обекти най-малко в едната половина на градчето са отворени, тъй като 2 и половина месеца не е могла да стигне до тях.

Виж фотоси ТУК!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР