B зaбъpзaнoтo eжeднeвиe, изпълнeнo c нaпpeжeниe ниe нe винaги oбpъщaмe

...
B зaбъpзaнoтo eжeднeвиe, изпълнeнo c нaпpeжeниe ниe нe винaги oбpъщaмe
Коментари Харесай

6 ежедневни дейности, които да избягвате, ако искате да не ви боли глава

B зaбъpзaнoтo eжeднeвиe, изпълнeнo c нaпpeжeниe ниe нe винaги oбpъщaмe внимaниe нa нaшeтo здpaвe. Глaвoбoлиeтo e нeщo, ĸoeтo зacягa вcичĸи xopa пo cвeтa, нeзaвиcимo oт paca, възpacт или пoл. Kъм нeгo тpябвa дa ce пoдxoди cepиoзнo и нeзaбaвнo, бeз знaчeниe ĸaĸъв e видa и cилaтa нa бoлĸaтa – ocтpa пpoнизвaщa, пyлcиpaщa бoлĸa или нaпpeжeниe в глaвaтa.
Освен това има някои действия, които ускоряват риска от главоболие. Ако желаете да си спестите този проблем, по-добре е да избягвате тези 6 неща:

1. Пили сте алено вино
Алкохолът и по-специално аленото вино могат да провокират главоболие. Експертите са безапелационни, че това е разследване на вазодилатация – уголемение периферните кръвоносни съдове. Това води до спад на кръвното налагане, в резултат на което сърдечната периодичност се усилва. Тази смяна в кръвния поток подтикват нервите в мозъчния дънер (частта от основния мозък, която го свързва с гръбначния мозък), предизвиквайки главоболие.
Ако забележите, че имате главоболие откакто пиете даже дребни количества, пробвайте се да разберете дали повода е избран вид алкохол като алено вино. Ако спрете и нямате главоболие, значи сте намерили разковничето.

2. Ядете доста модифицирани меса
Изглежда необичайно, че нещо като видимо почтено като сандвич с пуйка може да аргументи болежка, само че несъмнено има връзка. Това значително се дължи на нитратите - консерванти, добавени към месото, с цел да се предотврати развиването на нездравословни бактерии.
Разбира се, доста хора ядат сандвичи и хот дог без проблеми, само че в случай че забележите признаци на неразположение, помислете за това да ограничите саламите.

3. Промяна в съня или липса на сън
Ако забележите, че главоболието се е появило по същото време, когато сте почнали да спите по-малко от нормално, може би сте разкрили повода.
Всъщност проучванията откриват директна връзка сред неналичието на отмора и болките в главата - колкото по-лош е сънят, толкоз по-вероятно е да страдате от главоболие. Причината не е изцяло ясна, само че се допуска, че по този начин се намалява прагът на болката и се подтикват нервите в мозъчната стена.
За страдание, не постоянно е допустимо да имате пълностоен и здрав сън, само че се постарайте да го превърнете в приоритет.

4. Пропускате хранене
Понякога от срещи, графици и работа не усещате по какъв начин денят е минал, а вие не сте се хранили.. Ако това се случва постоянно, е доста верочтно да ви заболи главата. Когато пропускате да се храните или да пиете вода, това води до дехидратация, която от своя страна предизвиква главоболие. Лигавицата на мозъка ви има предпазен механизъм, който дава обръщение, че би трябвало да се грижите по-добре за себе си.

5. Имате неприятна поза
Трябва да се стараете да поддържате изправени гърба и раменете си и то освен тъй като по този начин изглеждате по-добре. Когато се привеждате, се напрягат мускулите в задната част на шията, които взаимодействат с нервите. Това може да докара до конвулсии на мускулите във врата и да провокира главоболие и схващания.

6. Стресирани сте
Стресът е най-честата причина за главоболие и провокира от лека до умерена болежка, която се усеща като стегната лента към главата. Според теорията хората, които изпитват главоболие, просто имат по-висока от естествената сензитивност към болката. И когато са уплашени, те физически я усещат по-силно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР