Б юджетът на АПИ за 2021 година е разделен на

...
Б юджетът на АПИ за 2021 година е разделен на
Коментари Харесай

Виолета Комитова: АПИ има бюджет 382 млн. за пътни ремонти, а поръчките са за 1,5 милиарда

Б юджетът на АПИ за 2021 година е разграничен на две. Едната част е за настоящи поправки и поддръжка, а другата - единствено и само за автомагистрала "Хемус ".

Това изясни на брифинг районният министър Виолета Комитова. По думите ѝ за поправки и поддръжка са планувани 382 милиона за цялата година. Тези пари са гласувани предходната година.

"След като към този момент е гласувана тази сума, предходното управление на АПИ разпорежда по контракти настоящи поправки и поддръжка в размер на 1,5 милиарда лв. ", изясни Комитова, предава. Освен това, когато е поело Пътната организация, новото управление открива, че към този момент са разплатени 382 милиона.

"Попитахме компаниите за какво са работили, без да са обезпечени техните контракти. Работили са против задатъци. Така било от няколко години. В края на годината получавали парите си с министерски постановления ", изясни министърът.



Виолета Комитова показа данните от последните няколко години. През 2018 година бюджетът е бил за 328 милиона, а в края на годината са разплатени над 2 милиарда. "Парите са били от остатъка в бюджета ", изясни още министърът.

През 2019 година са били планувани над 420 милиона, а са изплатени над 1,4 милиарда. През 2020 са заложени 339 милиона, а действително платените са над 1,7 милиарда.

"В година като тази, в която има толкоз избори, вероятността да ръководят тези, които са правили бюджета, е съвсем нулева. Да дадеш в бюджета 382 милиона, а да заложиш за разплащане 1,5 милиарда, това е форма на машинация. Ти си измамил компаниите. Това е неприятна бюджетна процедура. Доколкото ми е известно към този момент се преглежда това в Софийската градска прокуратура, има преписки ", разяснява представителят на служебния кабинет Антон Кутев.

"Нашето държавно управление си отпътува след 1-2 седмици, по-късно ще пристигна друго държавно управление, а към нова година може би ще има трето държавно управление, което ще е четвърто за тази година. Значи тези хора са дали обещание пари, които не могат да подсигуряват ", съобщи Кутев.

Той отговори и на обвиняванията, че с актуализацията на бюджета не са планувани тези пари.

"С актуализацията беше значимо да се обезпечат пенсиите, парите за първи линия, ограниченията за бизнеса. Тази актуализация има друга цел ", сподели Кутев.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Нормалният човек след пет години непрестанно пиянство става пияч. Студентът при същите условия става магистър. Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.Последни " Злото е позиция. Ние сме безсмъртни " " Тежестта на решението е в самото Народно заседание ", съобщи министър председателят " Към момента 11 души са в контакт с българското външно министерство, само че се допуска, че има още ", съобщи Стефан Янев,Меркел скоро ще предложи подпомагане на прилежащите на Афганистан страни, с цел да бъде арестувано придвижването на бежанци към ЕвропаЗдравният министър разиска през днешния ден ограниченията, които следва да се подхващат по отношение на предстоящото нарастване на заболеваемостта от COVID-19 у насПринц Хари е служил в Афганистан в състава на кралските военновъздушни силиСпоред състава на Върховен касационен съд съдбоносен мотив в поддръжка на настояването за налагане на по-лекото наказване е двадесет и една годишната възраст на подсъдимияМежду втората и третата доза би трябвало да минат 180 дниНинова: Готови сме за избори, не сме обсъждали формата " Нашите хора са мюсюлмани и ние не сме тук, с цел да ги обръщаме към исляма " Властите допускат, че става дума за по-заразния вид на вируса – Делта, макар че секвенирането на генома към момента е в ходЗайкова съобщи, че претекстовете за актуализация на бюджета са правилни, само че към този момент са остарелиНаблюдаващият прокурор постанови и осъществяването на обособени дейности по инспекцията от страна на ДАНСЕто каква е връзката сред формата на тялото и заплататаКомпанията най-накрая разгласи повече детайлности за разработкатаЗа второто тримесечие на 2021 година Брутният вътрешен продукт в номинално изражение доближава 31 085,5 млн. леваОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР