B руските въоръжени сили започна масова ваксинация срещу коронавирусна инфекция,

...
B руските въоръжени сили започна масова ваксинация срещу коронавирусна инфекция,
Коментари Харесай

Започна масова ваксинация в руската армия срещу COVID-19

B съветските въоръжени сили стартира всеобща имунизация против коронавирусна зараза, съобщи ръководителят на Министерството на защитата на РФ Сергей Шойгу, оповестява РИА Новости. Предполага се, че имунизацията е с първата съветска ваксина "Спутник V ", която бе записана в страната още преди тестванията от трета фаза измежду десетки хиляди доброволци. В момента вървят тествания и на втора съветска ваксина "ЕпиВакКорона ".
Според Шойгу имунизацията в съветската войска е почнала по предписание на президента Путин. Отбелязва се, че общо се възнамерява да се имунизират над 400 хиляди военнослужещи, повече от 2.5 хиляди военнослужещи към този момент са имунизирани. До края на тази година този брой би трябвало да доближи 80 хиляди.
Известно е също по този начин, че в съветската войска се организират проучвания за потреблението на плазма на имунизиран боен личен състав с висок титър антитела за лекуване на COVID-19.
Както Шойгу посочи, тази техника към този момент е посочила своята успеваемост при тежки форми на ковид. Към днешна дата 500 имунизирани военнослужещи вземат участие в проучването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР