Б ританският премиер Борис Джонсън и американският президент Джо Байдън

...
Б ританският премиер Борис Джонсън и американският президент Джо Байдън
Коментари Харесай

Джонсън и Байдън правят голяма коалиция срещу Китай

Б ританският министър председател Борис Джонсън и американският президент Джо Байдън дадоха обещание да основат световна коалиция за битка с Китай, като отговор за налагането на наказания против английски депутати от двете камари, оповестява "Фокус ", цитирайки "Таймс ".

Двамата водачи разискаха проекти за инфраструктурен план, който да съперничи на тактиката "Един пояс, веднъж ", употребена от Пекин за разширение на икономическото и политическото му въздействие.



Отделно Министерството на вътрешните работи скоро ще разгласява законопроект за шпионажа, който ще улесни изгонването на китайски шпиони от Англия. Законодателството ще включва наложителен указател на задграничните шпиони във Англия. Ръководителите на службите за сигурност считат, че китайците имат доста повече разузнавачи във Англия, в сравнение с публично декларират. Законът би трябвало да улесни изпращането им вкъщи.

Джонсън разкри конкурентната тактика на "Един пояс, веднъж ", когато се срещна с депутати от двете камари на английския парламент, които бяха наранени от глобите от Китай, откакто акцентира "грубите нарушавания на човешките права " в страната. Премиерът предложения петима от тях в розовата градина на Даунинг стрийт през вчерашния ден и изрази своята "пълна поддръжка " за тях.



Той сподели на консервативните депутати сър Иен Дънкан Смит, Нус Гани и Тим Лоугтън, лорд Алтън от Ливърпул и лейбъристката баронеса Кенеди, че Китай "изкупува огромни елементи от развиващия се свят ", в това число Африка че съгласно него те попадат "в клопката на китайския дълг ".

Джонсън сподели: "Трябва да измислим опция, тъй че страните да имат избор. Западът би трябвало да направи това. "

Британският министър председател уточни, че двамата с Байдън са се договорили по време на телефонен диалог в петък вечерта да отделят стотици милиони лири за самодейността.

Инициативата " Един пояс, веднъж " на Пекин е многомилиарден инфраструктурен план, стартиран през 2013 година от президента Си Дзинпин, включващ начинания за развиване и вложения в Азия, Африка и Европа.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Един идва на работа със синина под окото. – Кой те фрасна? – питат сътрудниците. – Жената. – Че за какво? – Защото й приказвам на… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКато част от новите правила съответните превозвачи ще би трябвало да бъдат изследвани в границите на 48 часаНе се изключва и разтоварване на контейнеровоза, което ще отнеме седмициИзпълнителната организация „ Медицински контрол ” стартира инспекция по случаяОстаналите финали при дамите и при ансамблите са по-късно днесПремиерът цитира годишния отчет на Европейската счете палата за финансовата 2019 г.Казват, че в случай че стените на асансьора можеха да приказват, те щяха да опишат сензационни историиКОД споделя, че никой няма право да постанова изкуствено тъждество по малцинствен, породист, съсловен или различен признакВижте подробноститеИмунизациите ще се правят единствено с имунизацията на „ АстраЗенека ”След като писахме, че Huawei възнамерява да стартира електрическа кола още до края на годината, в този момент излиза наяве, че различен производител на смарт телефони има сходни планове, като а задачата ще употребява цех на Great Wall.Платформата на Apple ще получи някои практични новостиОгненият знак ще ни предложи опция да бъдем тук и в този момент, да рискуваме и да подхващаме нови стъпкиЕкспертът изясни, че имаме принудително „ вкарване на разумност ”Жителите на немската столица ще би трябвало да покажат негативен тест за ковид, с цел да могат да влязат в множеството магазиниТялото е превозено за аутопсия в Съдебна медицинаСтава въпрос за сложени „ под забраняване ” със правосъдно решениеОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР