Б ившият британски премиер Тони Блеър защити инвазията в Афганистан

...
Б ившият британски премиер Тони Блеър защити инвазията в Афганистан
Коментари Харесай

Блеър: Трябва да се борим с ислямизма както с комунизма

Б ившият английски министър председател Тони Блеър отбрани нашествието в Афганистан преди 20 години и съобщи, че Западът би трябвало да се ангажира с непозната интервенция „ по всевъзможен начин” или да рискува свят, в който Русия и Китай преобладават, оповестява „ Фокус”.

Блеър назова решението за отдръпване от Афганистан „ имбецилно” и предизвести, че то ще навреди на доверието в Съединени американски щати и Англия, като в същото време ще разреши „ всяка джихадистка група по света да аплодира”.

Оттеглянето значи, че „ светът към този момент не е сигурен къде стои Западът”, счита Блеър.



Той уточни, че политическото разделяне в Съединени американски щати „ очевидно води до недоразвитост на американската мощ” и решението на Джо Байдън да се отдръпна „ с малко или даже без консултации” оставя Англия „ в риск от изпадане във второ разделяне на международните сили”.

Блеър призна, че е направил „ грешки” по време на афганистанската намеса след терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година



„ Научихме заплахите от интервенцията от метода, по който се намесихме в Афганистан, Ирак и Либия”, смята той.

Според него Западът трябваше да вземе дълготрайно решение, с цел да се оправи с войнствените форми на „ коренен ислям тъкмо както Съединени американски щати и Европа взеха стратегическо решение за битка с комунизма по време на Студената война”.



„ Ние разпознахме революционния комунизъм като опасност от стратегически темперамент, която изискваше да се надигнем против него както идеологически, по този начин и с ограничения за сигурност. Това продължи повече от 70 години. През това време в никакъв случай не сме помисляли да кажем: „ Е, ние се занимаваме с това отдавна, просто би трябвало да се откажем.” Знаехме, че би трябвало да имаме воля, потенциал и непрекъсната мощ, с цел да го победим. Разбрахме, че това е същинска опасност и се обединихме - народи и партии, с цел да се оправим с нея”.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Двама другари беседват в кръчмата. - Вчера жена ми по този начин ме разстрои, че към този момент втори ден пия! - Дааа... Скъпо ни излизат тия дами... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКамило Кармин Галанте е мафиотският необут, трансформирал контрабандата на хероин в Съединени американски щати в промишленост. Той е нечовечен умопобъркан, който не се стопира пред нищоВъв влака има и доста пасажери с деца, които би трябвало да изчакат на мястоС какво се храним и по какъв начин новите правила ще трансформират това, което консумирамеВижте в фрагменти наивността на хората да вършим проекти за есента против жестоката действителност, диктувана на COVID-19На 1 септември ще бъде показано шестото потомство на модела, а в този момент ще създадем къса ретроспекция на модела, траял историята на Kadett.Функцията ще помогне на консуматори с двигателни проблемиОгнището е било на дълбочина 10 км под земната повърхностАтмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна промянаНаправени са 20 072 PCR и антигенни теста, т.е. със 1 834 по-малко по отношение на регистрираните 21 906 ден по-раноТова сподели той в местността Петрова равнища в Бургаско президентътТе напуснаха Кабул на борда на румънски боен самолетСблъскали са се лек автомобил с българска регистрация и бус с чуждаТой упрекна обединенията, които пробват да сформират държавно управление, че не умеят да носят отговорностЛидерът на ГЕРБ съобщи, че работят в съюз с президента, " ИТН " и " Демократична България "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР