Азим Премджи не е особено познат, но той е вторият

...
Азим Премджи не е особено познат, но той е вторият
Коментари Харесай

Човекът, който дарява милиарди и строи университети, но не е Бил Гейтс

Азим Премджи не е изключително прочут, само че той е вторият най-богат човек в Индия и 51-вия всвета. Бизнес магнатът е ръководител на индийския конгломерат Wipro, който оперира в региона на осведомителните технологии и бизнес консултирането.

Премджи подари 34% от акциите на компанията си, което се равнява на $7,5 милиарда. Това е най-голямото подаяние в историята на индийската филантропия, написа Bloomberg.

Акциите, които са били благосъстоятелност на вложителя са безплатно подаяние на благотворителната фондация, носеща неговото име Azim Premji.

С това подаяние цената на филантропския корпус, възложен от Премджи става $21 милиарда и включва 67% от икономическата благосъстоятелност на Wipro.

Неговата фондация поддържа образованието и над 150 неправителствени организации, помагащи на маргинализирани индийци. Освен това Azim Premji е основала университет, с цел да развива способени фрагменти в региона на образованието и човешкото развиване.

Целта на фондацията е университетът да се разшири до 5000 студенти и над 400 преподаватели. Тя възнамерява да сътвори и още един университет в Северна Индия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР