Азиатският фестивал, наречен Цветовете на градината, който приключи наскоро, застана

...
Азиатският фестивал, наречен Цветовете на градината, който приключи наскоро, застана
Коментари Харесай

Азиатският фестивал Цветовете на градината събра средства за подпомагане на деца от приемни семейства

Азиатският фестивал, наименуван " Цветовете на градината " , който завърши неотдавна, застана зад идеята на фондация " За нашите деца " за поддръжка на приемните фамилии. Иванка Шалапатова, изпълнителен шеф на фондацията, която гостува в ефира на " Хоризонт до обед ", благодари за поддръжката на уредниците, доброволците и посетителите:

" Ние сме доста признателни, че на второто издание на фестивала, отдаден на традициите, цветовете и на културата на народите от Азия в България, се обърна внимание и на тези деца, които в такива дни не могат да бъдат част от събития като това - деца, които са в риск, деца, които доста постоянно биват забравени, даже от нашето общество. А  ние доста се радваме, че навръх този ден внимание върху сегашното и бъдещето на тези деца обърнаха както 14 дипломатически задачи от страни от Азия, по този начин и доста хора от България, посетители и участници във фестивала, доста доброволци и самия президент на Република България  - господин Радев, който персонално насочи своето обръщение към приемните родители, които бяха с нас на този фестивал ".

Иванка Шалапатова показа, че на фестивала, който е бил с благотворителна цел, са събрани средства за подкрепяне на 20 приемни фамилии, което е надминало предварителните упования. 

В деня на фестивала са  набрани към 11 496 лв., които ще послужат за финансиране на летния отдих на малчуганите: " Ще влагаме в доста " Синьо лято " за тези деца  - толкоз мощно, колкото е лятото на всички деца, които имат щастието да бъдат в своето семейство. Ще организираме летни лагери, ще финансираме арт изяви на децата, защото някои от тях имат доста мощен гений, който ние желаеме да насърчаваме, спортни изяви... "

" Нашите упования бяха, че със средствата, които ще се наберат, ще можем да подкрепим 14-15 деца, само че действително резултатът беше, че се набра по-голяма сума -  което демонстрира, че животът на тези деца -  да бъде в сигурна фамилна среда, каквато може да даде приемното семейство, е идея в действителност за доста хора. И в действителност ние на сцената обявихме, че 20 деца ще бъдат подкрепени от нашата организация, като това е резултат от волята на дипломатическите задачи, на хората, които посетиха фестивала, които в действителност станаха и донори "./.../

И сме доста горди, че след толкоз години  - когато ние помним първите приемни фамилии, първите трепети дали ще получим разрешението в България изобщо да има такава законна форма на развъждане на деца, първите негативи, които трупахме от това, че ние се борим за това да бъдат закрити институциите и на тяхно място в действителност да се възроди силата на фамилията, след толкоз години към този момент виждаме резултата. 

В момента в България има над 2000 приемни фамилии. Нашия принос -  на фондация " За нашите деца ", е в поддръжката на 41 приемни фамилии, които отглеждат 37 деца. Ние сме доста покрай тези фамилии. За нас те са най-ценният сътрудник, тъй като като ги образоваме, като ги мотивираме и като ги поддържаме, по този начин ние в действителност поддържаме развъждането на тези деца ", добави Иванка Шалапатова.

Цялото изявление чуйте от звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР