Азиатските пазари на акции бележат повишения днес - въпреки данните,

...
Азиатските пазари на акции бележат повишения днес - въпреки данните,
Коментари Харесай

Въпреки слабите икономически данни - ръст на азиатските пазари днес

Азиатските пазари на акции бележат покачвания през днешния ден - макар данните, които ускоряват страховете на вложителите, че икономическото възобновяване е по-крехко от предстоящото и на фона на високата инфлация.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI нарастваше с 0.84%, само че все пак губи 6.7% от началото на месеца. Щатските борсови показатели завършиха вчерашната сесия с леки загуби.

В Токио Nikkei остана без смяна в ранната търговия, до момента в който австралийският главен показател S&P/ASX200 отчиташе покачване от 0.34%.

Хонконгският показател Hang Seng Index отчиташе растеж от 1.2%, до момента в който показателят на китайските сини чипове CSI300 добави минималните 0.07%.

Доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на шест други съществени валути, остава без смяна в азиатската сесия при 104.1.

Опасенията по отношение на растежа на двете най-големи стопански системи в света се появиха още веднъж след слабите данни за продажбите на дребно и фабричното произвеждане в Китай и разочароващите данни за производството в Съединени американски щати.

Инвеститорите също по този начин преценят международния инфлационен резултат от обвързваните с COVID-19 локдауни в Китай по отношение на производството в разнообразни региони от страната.

"Един от значимите способи, по който локдауните в Китай могат да обиден останалата част от света, е посредством въздействието си върху инфлацията. В последна сметка, инфлацията и реакцията на централните банки са спънка за световните пазари на акции и облигации през тази година, " споделят от Capital Economics, представени от Ройтерс.

Ръстът на азиатските пазари през днешния ден идва и след сесията на Уолстрийт през вчерашния ден, в която доминираха пониженията.

S&P 500 изгуби 0.4%, до момента в който софтуерният Nasdaq Composite затвори с 1.2% надолу на 11 664 пункта.

Индексът Dow Jones записа най-малък растеж от 0.08% за деня.

"Пазарите на рискови активи бяха повлияни от опасенията по отношение на влошаващите се вероятности пред растежа на международната стопанска система, " съгласно анализатори на ANZ.

"Разочароващите стопански данни за Китай за април и спадът в производството в щата Ню Йорк ускориха опасенията, че може би има внезапна загуба на инерция във връзка с икономическата активност на фона на засилващите се проблеми с веригите на доставки. Профилът на данните допуска, че проблемите с предлагането, свързани с политиката на нулев Коронавирус в Китай, са основните фактори. "

Индексът на индустриалната интензивност показател в щата Ню Йорк регистрира внезапен спад през май, а доставките падат с най-бързото си движение от началото на пандемията.

В ранната азиатска сесия през днешния ден доходността по 10-годишните щатски държавни облигации набъбна до 2.8931%, откакто през вчерашния ден затвори на равнището от 2.879% в Съединени американски щати.

Доларът нарастна с 0.06% по отношение на йената до 129.24 и се доближава до върха си за годината от 131.34.

Еврото регистрира покачване от 0.1% за деня до 1.0437 $, откакто изгуби 0.99% в границите на месец.

Щатският лек недопечен нефт (WTI) поевтинява с 0.18% до 113.99 $ за барел, до момента в който Брентът регистрира лек растеж в цената до 114.40 $ за барел.

Спот цената на златото също нараства леко до 1 826.7 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР